avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,revin cu o intrebare am fost depistat cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,revin cu o intrebare am fost depistat cu alcoolemie ...

Buna ziua,revin cu o intrebare am fost depistat cu alcolemie la volan,prima proba de sange mi a iesit 0.85,totodata eu am o boala la ficat,la recalculare m ar scade sub 0.80? Aveti idee?
Cel mai recent răspuns: AndreiN123 , utilizator 13:52, 29 Aprilie 2025
Chiar daca ar scadea, nu va avantajeaza, dimpotriva, inseamna ca in momentul cind v-a oprit politia alcoolemia era si mai mare de 0,85 in singe ( a doua proba v-a luat-o dupa o ora, se face un calcul retroactiv).
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2025
latka, utilizator
Nu are legatura cu boala la ficat. Posibil sa creasca sau sa scada!
Pai ficatul proceseaza alcolul....o prietena medic de profesie mi a spus ca ar trebui sa scada!

CABINET AVOCAT STROIE CATALIN a scris:

Nu are legatura cu boala la ficat. Posibil sa creasca sau sa scada!

Da, la nivelul ficatului este metabolizat alcoolul, dar e un proces care dureaza. Alcoolemia la a doua proba arata daca erati in faza de absorbtie in singe (alcoolemia creste la a doua proba) si atunci valoarea la momentul depistarii de politie era mai mic, sau erati in faza de metabolizare de catre ficat (valoarea a doua mai mica), ceea ce inseamna ca la momentul depistarii erati mai "alcoolizat".
Ea mia spus asa,fiind medic biolog la inml iasi " atunci cand ai ficat gras alcolul se proceseaza mai greu si ramane mai mult timp in sange,poti dovedi ca din cauza asta ai avut alcolemia respectiva desi tu nu bausei cu cateva ore inainte" ...acum nu stiu ce sa cred,o sa cer reexpertizare si ulterior amenda penala fiind cu putin peste,iar daca judecatorul dispune clasare cum s a mai intamplat,cu atat mai bine !

latka a scris:

Da, la nivelul ficatului este metabolizat alcoolul, dar e un proces care dureaza. Alcoolemia la a doua proba arata daca erati in faza de absorbtie in singe (alcoolemia creste la a doua proba) si atunci valoarea la momentul depistarii de politie era mai mic, sau erati in faza de metabolizare de catre ficat (valoarea a doua mai mica), ceea ce inseamna ca la momentul depistarii erati mai "alcoolizat".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool bugiualina bugiualina in data de 14 08 2010 sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,59 in etilotest la singe 1,10 prima proba 1,25 a doua proba ,pe data de 03 01 2011 a ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Ciupuliga79 Ciupuliga79 buna am fost depistat cu o alcoolemie de peste 1.1 in sange si acum mi s-a intocmit dosar penal dar inca nu am ajuns in instanta si au trecut deja cele trei ... (vezi toată discuția)
Permis Diaconu florentin Diaconu florentin Buna seara .pe data de 12 07 2016 .mia luat permisul pentru consum de alcol in fiola 0,41 si in sange prima proba 0,85 si a doua 0,75 si timp de 1,an si 2 ... (vezi toată discuția)