Cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, in functie de care se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Insa , valoarea acesteia poate fi una fixa , mai precis 600 RON.(plafonul minimal este de 600 RON , iar cel maximal de 4000 RON).
Amintesc ca sunt avute in vedere toate veniturile profesionale, supuse impozitului , conform Codului Fiscal .( Veniturile profesionale supuse impozitului pe venit sunt acele venituri obtinute din salarii, din activitati independente, din activitati agricole si alte activitati asemenea ).
Indemnizatia este 85% din media tuturor veniturilor profesionale nete avute de persoana in cauza in cele 12 luni anterioare nasterii, minim 600Ron, maxim 4.000Ron.
Este vorba de media pe 12 luni, nu pe ultimile 6 !
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
Prin urmare, se iau in considerare veniturile nete
bună ziua, în principiu știu tot ce trebuie să știu despre calculul indemnizației, actele necesare, dar nu știu exact cum se iau lunile alea 12 în calcul
mă interesează să aflu concret care sunt exact lunile, pentru că eu am și 2 luni din anul respectiv, lucrate în alt oraș, cu un salariu mult mai mare ca acum și mi-aș dori să intre amândouă la calcul
să vă dau un exemplu concret. dacă nasc la sf lui septembrie 2010, se va lua în calcul media veniturilor între octombrie 2009-septembrie 2010, nu-i așa?
iar dacă nasc la începutul lui octombrie, conform termenului medical, se calculează între noiembrie 2009-octombrie 2010?
vă mulțumesc anticipat și sper din suflet să-mi răspundeți și mie, pt că pe alte forumuri nimeni nu înțelege ce vreau și mi se dau ba link-uri cu actele, ba formula de calcul pentru indemnizație, pe când eu vreau să aflu strict lunile, nimic altceva.