avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LA CATE LUNI DUPA CONTRACT POT SA RAMAN INSARCINATA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LA CATE LUNI DUPA CONTRACT POT SA RAMAN INSARCINATA?

Lucrez la o firma de 1 an, dar doar de 4 luni mi s a facut contract de munca......
Cate luni trebuie sa mai astept, legal, ca sa pot ramane gravida?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
ioana2525, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:39, 16 Decembrie 2009
Pentru a primit indemnizatia de crestere si ingrijire copil aveti nevoie de minim 12 luni de cotizare si inregistrare venituri salariale. Aceste luni se calculeaza pana in luna anterioara lunii de nastere a copilului.

Inteleg ca aveti CIM in forma scrisa din septembrie 2009. Deci, puteti sa nasteti cel mai devreme in luna septembrie 2010 (daca am calculat bine).
Puteti ramane deja insarcinata.
Nu veti avea data probabila a nasterii inainte de septembrie 2010 chiar daca sunteti deja astazi insarcinata.
Sarcina usoara!
Multumesc pt raspunsuri.
Cat la suta din salar este indemnizatia de crestere si ingrijire copil...?
Multumesc din nou....
Indemnizatia va fi 85% din media tuturor veniturilor dvs profesionale nete pentru care platiti impozit pe venit din cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Daca singurul venit profesional al dvs este salariul atunci 85% din salariul net (medie a celor 12 salarii primite in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului).
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate pentru jumatate de norma? serbucornel serbucornel sunt angajat in sistemul bugetar cu jumatate de norma.....sotia mea a ramas insarcinata....este posibil sa pot intra eu in concediu de maternitate 2 ani si sa ... (vezi toată discuția)
Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)
Baza calcul indemnizatie crestere copil DOAR_NOI DOAR_NOI As dori va rog raspuns la urmatoarea situatie: - in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului am realizat urmatoarele venituri : dintr-un C.M. cu ... (vezi toată discuția)