avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... baza calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

baza calcul indemnizatie crestere copil

As dori va rog raspuns la urmatoarea situatie:
- in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului am realizat urmatoarele venituri : dintr-un C.M. cu norma intreaga ( o vechime de 3 ani) si alte 4 C.M. cu timp partial de 2ore/zi. In cazul in care cele 4 contacte de munca partiale nu au un stagiu de cotizare de 12 luni, adica un contract partial a fost incetat in luna a 10-a anterior datei nasterii copilului, alte doua au fost incheiate (s-a efectuat angajarea) in luna a 9-a anterior datei nasterii. Intrebarea mea este daca veniturile realizate prin aceste contracte partiale de munca vor fi luate in calcul pentru determinarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Va multumesc si ca doresc numai bine !
Cel mai recent răspuns: Traian ionescu , utilizator 23:31, 10 Decembrie 2009
Se vor lua in calcul toate veniturile supuse impozitarii din cele 12 luni, chiar daca unele din venituri nu acopera toata aceasta perioada.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile legii, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate .
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita mai sus se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
Dar in cazul colegelor dvs. avocate.Cum se calculeaza.La venitul net( adica venit brut -cheltuieli deductibile- impozit?) sau la venitul brut?

De asemene daca respectiva persoana a primit in perioada de 12 luni de calcul niste restante salariale ( ce au fost achitate cu intarziere rezultate din incetarea unui CM incheiat anterior celor 12 luni?)

Ca sa fiu mai clar:

Avocata a intrat in barou in iulie 2009.In noiembrie ramane insarcinata , urman sa nasca in august 2010.Anterior lui iulie 2009 a fost angajata la o societate dar, CIM a incheiat prin concediere individuala.Preavizul si zilele de concediu de odihna neefectuat i-au fost platite insa abea in octombrie 2009, cu plata impozitelor si taxelor aferente.Intrebarea este:
-intra si aceste venituri in calculul CIC , deoarece luna octombrie ar intra?
- CIC se calcueaza pe baza declaratiilor estimative de venit pe 2010?cum? se imparte la 12 venitul brut sau net estimat?

multumesc
Cel mai bine va raspund cei de la Agentia locala pentru prestatii sociale.

La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
Multumesc d-nei Angel 2007.Am intrebat la Agentia din Sectorul 6 dar nu prea m-au lamurit.

prin urmare baza de calcul este 85% din venitul net impozabil( venit brut-cheltuieli deductibile-impozit).

M-ar ajuta foarte mult daca ar raspunde si vre-o mamica ce atrecut prin asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie 85% crestere copil la pfa cristina1983 cristina1983 Incepand cu 01 Martie am un PFA, urmeaza sa fac declaratia la Administratia Financiara a venitului estimativ. Din punct de vedere al administratiei venit net ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil anamariap28 anamariap28 Buna ziua Va rog respectos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:care va fi valoarea indemnizatiei pt crestere copil la un salariu brut de 1150 lei brut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului marioos marioos Am o nelamurire: ce venit se ia in calcul pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul net sau venitul brut? (vezi toată discuția)