avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radiere firma si impozit forfetar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radiere firma si impozit forfetar

Sunt unic actionar la o firma si datorita inactivitatii a fost dizolvata in 2005
Din anul 2008 actele sint la lichidatorul numit de Registrul comertului.
Am achitat toate obligatiile financiare.In acest an am primit somatie de plata pentru impozit forfetar, am mers la lichidator si a spus ca trebuie sa platesc eu.
Declaratiile le-a depus lichidatorul care este administratorul de fapt al firmei.
De la registrul comertului mi s-a comunicat ca nu am nici o obligatie ,datoria sa o plateasca cine a creat-o.

Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: vasilesav , utilizator 16:35, 13 Februarie 2010
Am achitat toate obligatiile financiare

De ce lichidatorul nu a radiat societatea din 2008 pana acum ??
La prezentarea actelor mi-a cerut mie ca persoana fizica o suma mare de bani pt a o radia, bani pe care nu i-am avut.
Si in acest moment chiar daca onorariile sale vor fi achitate de la Camera de comert refuza sa o faca motivind ca incaseaza banii peste 3 luni, cerind in continuare bani
Mentionez ca acest SRL a functionat foarte putin
La prezentarea actelor mi-a cerut mie ca persoana fizica o suma mare de bani pt a o radia, bani pe care nu i-am avut.

Judecatorul delegat la Reg comertului stabileste un onorariu pentru lichidator care se suporta din averea debitorului.
Este foarte adevarat ca legea prevede si posibilitatea achitarii onorarilui din Fondul de lichidare in cazul in care averea debitoarei este 0,00 lei, dar tot asa de adevarat este ca subsemnatul am de incasat din acest fond facturi emise in vara anului 2009 cu speranta incasarii lor in vara anului 2010.
Ca urmare aveti de platit in plus si impozitul forfetar !
Prin dizolvare firma si-a pierdut dreptul de a desfasura activitate
Fiind numit lichidator ca administrator probabil ca a desfasurat activitate ilegal, a creat profit si trebuie sa plateasca impozitul.
Daca nu dorea putea sa renunte la aceasta firma
vasilesav a scris:
Prin dizolvare firma si-a pierdut dreptul de a desfasura activitate
Fiind numit lichidator ca administrator probabil ca a desfasurat activitate ilegal, a creat profit si trebuie sa plateasca impozitul. Daca nu dorea putea sa renunte la aceasta firma.

Buna ziua,
Lansati acuzatii asupra unui profesionist, fara a cunoaste domeniul, fara a cunoaste persoana si, in primul rand, fara a avea probe.
Impzitul de care vorbiti este impozit minim obligatoriu pentru toate SC neradiate, ne-suspendate, chiar daca nu au activitate si/sau profit.
Impozitul este datorat de SC nu de catre administrator.
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Lichidare firma Mara Ionescu Mara Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste ... (vezi toată discuția)
Procedura art 237 l 31/90 dupa dizolvare si numire lichidator leobmi leobmi Daca poate cineva sa ma lamureasca care este procedura in cazul unei societati lichidate in baza unei Hot Jud. care are numit un lichidator si asociatul s-au ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare - impozit forfetar galadriel galadriel Buna ziua! Intrebarea mea se refera la o firma care este in dizolvare din noiembrie 2008, la initiativa Registrului Comertului, iar in octombrie 2009 are ... (vezi toată discuția)