avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura art 237 L 31/90 dupa dizolvare si numire ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura art 237 L 31/90 dupa dizolvare si numire lichidator

Daca poate cineva sa ma lamureasca care este procedura in cazul unei societati lichidate in baza unei Hot Jud. care are numit un lichidator si asociatul s-au administratorul nu este gasit s-au nu da curs solicitarilor lichidatorului , mentionez ca a trecut m-ai mult de un an de la numirea lichidatorului si nu s-a intamplat nimic pana in prezent.
multumesc
Cel mai recent răspuns: leobmi , utilizator 19:12, 30 Noiembrie 2010
In cazul in care administratorul nu pune la dispozitia lichidatorului documentele prevazute de lege, se poate formula plangere penala impotriva administratorului, dar nu toti lichidatorii iau aceasta masura.
Daca lichidatorul constata ca societatea nu are active ( bunuri sau creante de recuperat) din valorificarea carora sa plateasaca creditorii societatii, poate formula cerere in atragerea raspunderii personale patrimoniale a persoanelor vinovate de aparitia starii de insolventa( daca exista motive temeinice). Daca instanta constata ca actiunea este intemeiata dispune plata datoriilor societatii din averea persoanelor vinovate. Daca nu vor fi gasite persoane vinovate, procedura se inchide si societatea este radiata.
Multumesc pt raspuns , dar daca se poate m-ai doresc o lamurire :
- societatea a platit la data comunicarii sentintei datoriile la zi la Adm Fin. , este s-au nu supusa impozitului forfetar pe perioda cat acesta a fost introdus? (sentinta de lichidare este din 2008 si lichidatorul numit in 2009 martie)
- referitor la administrator acesta nu are bunuri pe numele sau iar societatea nu are debite s-au credite , recursul a fost facut de Adm. Fin. pentru o suma de 250 ron care a si fost platita la data somatiei.

multumesc anticipat
Admin Fin la ce a facut recurs. La inchiderea procedurii? Daca Administratia Financiara a solicitat numai 250 Ron, nu va mai puneti problema impozitului forfetar.

multumesc,
Adm Fin. s-a inscris ca persoana interesata (asta se intampla in 3.11.2008 la data sentintei) si de atunci nu s-a m-ai intamplat nimic .

multumesc pt. raspunsuri.
inca o nelamurire :
-care este procedura daca s-a numit lichidatorul si nu s-a prezentat nimeni din partea societatii la acesta , care este continuarea procedurii?
-practic societatea are un lichidator numit din 2009 martie s-au aprilie , sentinta de lichidare este din 2008

multumesc

Alte discuții în legătură

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)