avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura art 237 L 31/90 dupa dizolvare si numire ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura art 237 L 31/90 dupa dizolvare si numire lichidator

Daca poate cineva sa ma lamureasca care este procedura in cazul unei societati lichidate in baza unei Hot Jud. care are numit un lichidator si asociatul s-au administratorul nu este gasit s-au nu da curs solicitarilor lichidatorului , mentionez ca a trecut m-ai mult de un an de la numirea lichidatorului si nu s-a intamplat nimic pana in prezent.
multumesc
Cel mai recent răspuns: leobmi , utilizator 19:12, 30 Noiembrie 2010
societatea este lichidata in baza art 237
leobmi a scris:

societatea este lichidata in baza art 237

Colegul "avocat,lichidator" a facut aprecieri in baza legii 85/2006 iar speta in cauza se refera la art 237 din legea 31/1990 !!
Societatea este dizolvata din 2008 iar in 2009 s-a numit un lichidator
Radierea societatii la ORC nu o poate cere decat un lichidator.
Daca lichidatorul numit nu a facut nimic timp de 1 an puteti cere inlocuirea acestuia
adrian stoica a scris:


Societatea este dizolvata din 2008 iar in 2009 s-a numit un lichidator
Radierea societatii la ORC nu o poate cere decat un lichidator.
Daca lichidatorul numit nu a facut nimic timp de 1 an puteti cere inlocuirea acestuia


L 31/90 Art. 237

(7) Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(8) Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat, in conditiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (7), persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.

Deci e limpede, nu? Dizolvarea in noiembrie 2008, lichidator numit in martie 2009 adica peste 3 luni.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator
multumesc de raspuns ,
lichidatorul a fost numit in termenul legal de 3 luni , intrebarea mea era referitor la ce face lichidatorul daca nu se prezinta nimeni din partea societatii , care este procedura , ce face lichidatorul si exista un termen de prescriptie in cazul lichidarii in sensul ca daca nu se intreprinde nici o actiune de catre lichidator ce se intampla si in cat timp?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)