avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari

Sunt mama unui baietel de trei ani. Eu ma aflu in Romania, iar tatal in strainatate. Custodia nu o are nimeni acordata. Copilul tine legatura cu tatal sau prin telefon, dar acesta de fiecare cand suna si apuca sa vorbeasca si cu mine, ma injura, ma ameninta, ma face in toate felurile. Nu mai suport. Ce pot face in cazul acesta? Cand la telefon raspund parintii mei face si cu ei la fel. Ne tine intr-un stres zilnic. Ce pot face in cazul acesta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:17, 12 Februarie 2010
Daca primiti telefoane de amenintare formulati o plangere penala la parchetul de pe langa judecatoria localitatatii si solicitati procurorului de caz sa va fie pus telefonul sub ascultare pentru a dovedi fapta sotului.
In plan civil va sfatuiesc sa solicitati incredintarea copilului spre crestere si educare si plata pensiei de intretinere.
cateva idei...
-una din ele ar fi sa faceti o plangere la politie si sa cereti desecretizarea convorbirilor telefonice pentru a putea fi inregistrate si folosite ca o proba in procesul penal deschis pentru amenintare.. va primi o hotarare penal de condamnare probabil cu suspendare si interdictia de a se apropria de dvs si de parintii dvs..
-divort, evident ca, alaturi de acest om numai puteti convetui ca si sotie, actiune in care cereti si incredintarea dvs a copilului spre crestere si educare
-partajul bunurilor comune dobandite in timpul casniciei sa numai aveti dupa aceea nimic de impartit cu el.. aceasta actiune poate fi ca un capat accesoriu la actiunea de divort
- sa va vedeti de viata dvs dupa ce a-ti terminat cu etapele de mai sus..
pentru primele trei idei, consultati un avocat care sa va ajte in demersurile dvs
pentru ultima, cautati alinare in sanul famililei alaturi de cei dragi..
Cu stima, av. Petre

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Pot sa depun plangere impotriva fostei sotii pentru amenintare si santaj? Gherman Adrian Gherman Adrian buna ziua am urmatoarea intrebare, prin sentinta definitiva am primit si eu si sotia copilul minor spre incredintare , sotia ma tot ameninta ca nu il voi mai ... (vezi toată discuția)
Divortul miha277 miha277 m am casatorit in strainatate,sotul meu este roman.ne am despartit cam acum 2 ani iar eu am revenit cu baietelul nostru in tara. am certificat de casatorie si ... (vezi toată discuția)