avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pentru lansarea unei reviste e obligatorie ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pentru lansarea unei reviste e obligatorie inregistrarea marcii?

Pentru lansarea unei reviste, este necesara inregistrarea marcii la OSIM ? Indicata stiu ca este, dar este obligatorie ? Denumirea aleasa este marca inregistrata, apartinand unei firme cu alta clasa (Nisa) decat cea rezervata publicatiilor (pe care as folosi-o eu). Ce probleme pot intampina ? Va multumesc si imi cer scuze daca s-a mai adresat o intrebare asemanatoare.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 22:00, 12 Februarie 2010
Trebuie să aveţi ISSN-ul sau ISBN-ul după caz...oricum nu este de domeniul protecţiei consumatorilor...Succes în lansare
Buna seara,

Inregistrarea la OSIM nu este obligatorie.
Puteti avea probleme daca:
-deja exista o marca identica cu cea folosita de revista dvs, protejata pe clasa de pulicatii SAU
-daca, dupa lansare, depune cineva cerere de marca pentru acea denumire, pentru clasa de publicatii.

Succes in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare revista ares_edy ares_edy In primul rand Buna Ziua! Am o mare nelamurire in ceea ce priveste inregistrarea numelui unei reviste Am infiintat un SRL cu dom de activitate specific ... (vezi toată discuția)
Autorizatii publicare revista NadinaCrisan NadinaCrisan Buna , Doresc sa lansez o revista al carei nume coincide cu un prum care se comercializeza si la noi ? Este posibil? Care sunt pasii? Pentru ce e necesar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim nume domeniu internet syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa rezervarea domeniu de internet .ro este cazul sa inregistrez acest domeniu si la OSIM .Am auzit ceva ... (vezi toată discuția)