avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme societate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme societate

Buna. Am si eu o problema cu EFG retail services. In iunie 2008 am achizitionat in rate niste produse electrocasnice de la Media Galaxy. Promotia din momentul respectiv promitea 20 rate egale, fara dobanda, fara comision. Exceptie - comisionul de emitere card (30 RON) si comisionul de administrare lunara (3 RON). Rata lunara era de 51.19 RON. Pe contractul incheiat, persoana de la biroul de credite a scris cu pixul perioada in care trebuia efectuata plata - intre 11 si 25 ale fiecarei luni. Toate bune si frumoase... Am primit prin posta cardul de credit aferent si scrisoarea de intampinare si timp de 20 de luni am achitat cate 52 de lei pe luna in perioada din luna specificata pe contract. Adica... uneori am platit in data de 11 a lunii, alteori in 12, alteori in 14, iar cel mai tarziu in 18, fara sa depasesc asadar perioada de plata. Am fost un client model .... asa credeam eu. In februarie 2010, cand se implineau cele 20 luni, sun la EFG sa verific cat mai am de plata si cum inchid cardul de credit. Ma asteptam sa imi comunice ca mai am de plata ultima rata, adica 52 de lei ... dar mi s-a spus ca mai datorez 249 RON. ????? "De ce?", intreb eu: "pai mai aveti ultima rata 51.19, comisionul de administrare lunara de 3 lei (pe care nu l-am platiti in nici o luna deoarece nu fusesem informata de existenta lui) si ... surpriza... o penalizare de 90 lei, deoarece ati achitat in 2 luni rata in data de 11, cu o zi inainte de data scadenta". Deci .. am fost penalizata cu cate 45 RON in 2 luni in care platisem in 11. Explicatia lor .... acesta este comisionul pentru intarziata. Care plata intarziata .... caci eu am achitat in 11 (asa cum stiam eu ca e ok), deci cu o zi mai devreme decat ar fi trebuit (dupa spusele lor). Nu stiu ce sa fac. Sa platesc sau nu? Exista un sfat legal pe care mi-l puteti da?
In mod normal, trebuia sa primiti lunar un extras de cont in care vi se comunica soldul. In functie de acel extras, trebuia sa achitati sumele specificate. Daca aveti chitantele si extrasele, nu ar trebui sa fie o problema sa va demonstrati corectitudinea. Drept e ca acel comision se adauga la rata dv. Si va mai dau un sfat, cand terminati de achitat trimiteti o cerere in care sa solicitati inchiderea contului si anularea cardului, ca altfel ramaneti cu el si platiti comisionul lunar, chiar daca ati terminat de achitat. Cel de unde ati facut creditul va va spune sa sunati, dar el trebuie sa aiba model de cerere, insistati sa vi-l dea si cereti nr. de fax, unde o veti trimite impreuna cu o copie dupa CI.
Eu am fost saptamana trecuta chiar la sediul firmei " ...retail services" pentru a-mi limpezi toate nelamuririle referitoare la ratele mele. Am intrebat printre altele ce se intampla daca am achitat rata pe 30 ianuarie si nu pe 29 ianuarie - data scadenta trecuta in extrasul de cont.
Mi s-a spus ca doar daca depasesc cu cinci zile data scadenta, abia atunci voi plati cei 45 ron penalizare.
Buna ziua user ramo3i
Stergeti va rog din mesajul dvs. identitatea persoanelor juridice implicate in "problema dvs.".
Va reamintesc ca in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Va invit sa cititi si Regulamentul de postare:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Astfel cum ati observat, nerespectarea Regulamentului poate duce la aplicarea unor sanctiuni:stergera mesajului in cauza, avertismentul, banarea limitat/nelimitat.

Citez mesajul userului care nu s-a conformat atentionarii, cu inlocuirea denumirii persoanei/persoanelor juridice implicate:

"Buna. Am si eu o problema cu .......... In iunie 2008 am achizitionat in rate niste produse electrocasnice de la ................ Promotia din momentul respectiv promitea 20 rate egale, fara dobanda, fara comision. Exceptie - comisionul de emitere card (30 RON) si comisionul de administrare lunara (3 RON). Rata lunara era de 51.19 RON. Pe contractul incheiat, persoana de la biroul de credite a scris cu pixul perioada in care trebuia efectuata plata - intre 11 si 25 ale fiecarei luni. Toate bune si frumoase... Am primit prin posta cardul de credit aferent si scrisoarea de intampinare si timp de 20 de luni am achitat cate 52 de lei pe luna in perioada din luna specificata pe contract. Adica... uneori am platit in data de 11 a lunii, alteori in 12, alteori in 14, iar cel mai tarziu in 18, fara sa depasesc asadar perioada de plata. Am fost un client model .... asa credeam eu. In februarie 2010, cand se implineau cele 20 luni, sun la E..... sa verific cat mai am de plata si cum inchid cardul de credit. Ma asteptam sa imi comunice ca mai am de plata ultima rata, adica 52 de lei ... dar mi s-a spus ca mai datorez 249 RON. ????? "De ce?", intreb eu: "pai mai aveti ultima rata 51.19, comisionul de administrare lunara de 3 lei (pe care nu l-am platiti in nici o luna deoarece nu fusesem informata de existenta lui) si ... surpriza... o penalizare de 90 lei, deoarece ati achitat in 2 luni rata in data de 11, cu o zi inainte de data scadenta". Deci .. am fost penalizata cu cate 45 RON in 2 luni in care platisem in 11. Explicatia lor .... acesta este comisionul pentru intarziata. Care plata intarziata .... caci eu am achitat in 11 (asa cum stiam eu ca e ok), deci cu o zi mai devreme decat ar fi trebuit (dupa spusele lor). Nu stiu ce sa fac. Sa platesc sau nu? Exista un sfat legal pe care mi-l puteti da?".
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la rate ContSters71676 ContSters71676 in 2005am contractat un credit de nevoi personale,am achizitionat un televizor si un frigider.creditul l-am facut in magazin si am primit si un card de ... (vezi toată discuția)
Datorie sc nebancara theogrigore theogrigore Buna ziua, am si eu o problema mare cu cei de la sc nebancara. In 2006 am facut o rata cu buletinul pentru produse in valoare de 2200 de ron. in primele 7 ... (vezi toată discuția)
In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit singerpine singerpine Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea ... (vezi toată discuția)