avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Nestiind ca sunt insarcinata mi-am dat demisia, iar acum cand am aflat sunt in preaviz.
Daca nu voi mai munci, voi beneficia de indemnizatie pt copil? Daca da, cat?
Multumesc!
Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni,
adica nu conteaza daca nu voi mai munci? Tot voi lua 600 ?Pe cartea de munca am peste 1 an vechime
v-a raspuns dns avocat foarte la obiect! trebuie sa aveti anterior nasterii copilului 12 luni, fara intrerupere lucrate!
larisaa a scris:

Nestiind ca sunt insarcinata mi-am dat demisia, iar acum cand am aflat sunt in preaviz.
Daca nu voi mai munci, voi beneficia de indemnizatie pt copil? Daca da, cat?
Multumesc!

Nu beneficiati de indemnizatia pentru CIC , daca in ultimul an anterior nasterii copilului timp de 12 luni nu aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
De exemplu, daca data nasterii copilului este in decembrie 2010 , atunci trebuie sa faceti dovada ca in perioada decembrie 2009 - decembrie 2010 ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
CUM SA FAC SA POT LUA SOMAJ SAU SA- MI OFERE ALT POST
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
anonnim, utilizator

Alte discuții în legătură

O problema delicata DORNEANU GIANINA DORNEANU GIANINA Buna ziua.Mi-am dat demisia de la serviciu conf.art.55 lit b.si dupa aceea am aflat ca sunt insarcinata,si binenteles nu ma mai angajeaza nimeni.pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Drepturile legale pt concediu maternitate f1i2 f1i2 Buna ziua.doresc si eu o i formatie privind faptul ca recent am demisionat si am aflat in perioada preavizului ca sunt insarcinata.am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua in 27 sept 2009 sa incheiat CI cu drept de somaj ( legea 65 ).Nu am depus doc necesare in 30 zile , asa ca am pierdut somajul.In ian 2010 am semnat ... (vezi toată discuția)