avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Nestiind ca sunt insarcinata mi-am dat demisia, iar acum cand am aflat sunt in preaviz.
Daca nu voi mai munci, voi beneficia de indemnizatie pt copil? Daca da, cat?
Multumesc!
Nu va poate obliga sa va dati demisia ...
anonnim a scris:

CUM SA FAC SA POT LUA SOMAJ SAU SA- MI OFERE ALT POST

Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1),art. 68, art. 94 alin. (4) din Codul muncii.

Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj vorbiti cu angajatorul,astfel de situatii sunt de cele mai multe ori intelese si obligativitatea este,ca pe langa cee ce a mentionat ctynn ,de a avea 12 luni stagiu de cotizare la asigurarile sociale pt somaj,din ultimile 24.
anonnim a scris:

CUM SA FAC SA POT LUA SOMAJ SAU SA- MI OFERE ALT POST

In caz de concediere individuala, art. 65 din Codul Muncii nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţia de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.
te statuiesc sa te angajezi repede la alta societate, pentru ca legislatia la noi este schimbatoare si nu sti ce se poate intampla.eu stiu ca se va schimba legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema delicata DORNEANU GIANINA DORNEANU GIANINA Buna ziua.Mi-am dat demisia de la serviciu conf.art.55 lit b.si dupa aceea am aflat ca sunt insarcinata,si binenteles nu ma mai angajeaza nimeni.pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Drepturile legale pt concediu maternitate f1i2 f1i2 Buna ziua.doresc si eu o i formatie privind faptul ca recent am demisionat si am aflat in perioada preavizului ca sunt insarcinata.am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua in 27 sept 2009 sa incheiat CI cu drept de somaj ( legea 65 ).Nu am depus doc necesare in 30 zile , asa ca am pierdut somajul.In ian 2010 am semnat ... (vezi toată discuția)