avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura electronica

Va rog sa ma lamuriti care sunt de fapt facturile electronice
Sunt furnizori de servicii, ca mi trimit prin email o factura in excel si spun ca nu e nevoie sa mi trimita o factura semnata si stampilata deoarece aceasta e o factura electronica.
E ok asa?
Pot inregistra o astfel de factura si pot deduce TVA ul?
Sau totusi e nevoie ca facturile de genul acesta sa fie stampilate si semnate?
Si atunci care facturi se incadreaza la facturi electronice si pot circula fara stampila si semnatura?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 23:05, 5 Februarie 2012
Multumesc pentru raspuns!

PS: am sters numele companiei. Multumesc de atentionare:)
multumesc si eu pentru promtitudinea cu care ati reactionat :)

Sarbatori fericite !
Magda Staicu a scris:

Un lucru e cert , dar nu din legislatie ci din practica : factura emisa in excel nu este factura electronica , pe o parte, dar daca factura respectiva indeplineste conditiile de la art 155 , fara sa fie semnata si stampilata , este document justificativ .

Factura (creata prin diverse programe sau in doc, excel) in plus fata de:
- respectarea art. 155 din Legea 571/2003 (mai putin alineatul 8, litera c, care se refera la transmiterea facturilor (emise in forma electronica - operaţiunea de întocmire, semnare electronică şi marcare temporală a facturilor în formă electronică utilizând un sistem informatic omologat) prin mijloace electronice),
- trebuie sa fie imprimata si de catre destinatar, pentru a fi document justificativ, in cazul trasmiterii facturii prin posta electronica (pct. 46 din HG 44/2004 - "Facturile transmise prin poşta electronică sunt considerate facturi în original")
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ionion2000, utilizator
inovatie a scris:

Ieri, 31.03.2010, o companie de telefonie mobila a dat urmatorul comunicat de presa "De acum, factura electronica emisa de <nume companie> Romania are valoare fiscala pentru clientii persoane juridice". Textul complet se poate gasi aici: [ link extern ]

Referitor la fapul ca inca nu exista o lege care sa inlocuiasca Legea nr. 260/2007 (abrogata), este posibil ca facturile emise de companie sa aiba valoare fiscala? Sunt facturile emise de companie intr-adevar electronice?

Multumesc

Probabil ca facturile in forma electronica emise de acea firma respecta Legea 260/2007, care insa e abrogata prin OUG 109/2009, incepind cu 13.10.2009.
S-a cam grabit sa respecte legea, care nu mai e. Abracadabra ...
ionion2000, utilizator
Cititi postul meu de mai jos, din 5 Februarie 2012, ora 22:12 (nu vreau sa ma repet aici):
www.avocatnet.ro/content/for...
ionion2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul facturilor gbsimion gbsimion DACA O FACTURA SCRISA LA CALCULATOR NU ESTE SEMNATA NICI STAMPILATA SE INREGISTREAZA IN CONTABILITATE>DACA NU CARE ESTE ART> (vezi toată discuția)
Completare date privind expeditia la facturare ContSters68776 ContSters68776 buna ziua! As avea o nelamurire cu privire la completarea facturii. Am rasfoit codul fiscal insa nu am gasit nimic in legatura cu obligativitatea completarii ... (vezi toată discuția)
Factura in forma electronica - mai e legiferata dupa ce legea 260/2007 a fost abrogata incepind cu 13.10.2009? ionion2000 ionion2000 [b]Factura in formă electronică [/b]mai e legiferată dupa ce: - Legea 260/2007 privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice a ... (vezi toată discuția)