Am un credit de nevoie personale, negarantat cu bunuri imobiliare. Anul trecut am ramas somera pentru cateva luni si nu am mai putut sa achit ratele. Am informat banca in scris, atat pe mail, cat si printr-o adresa care a primit numar de inregistrare la banca. In aceeasi adresa am solicitat si reesalonarea ratelor si am cerut sa primesc un raspuns in scris la aceasta solicitare. Nu am primit niciun fel de solutionare la aceasta cerere.
Astazi am primit o somatie de plata de la o firma de recuperare de creante prin care mi se cere sa platesc toata suma restanta in termen de 3 zile lucratoare. Deoarece e vorba de o suma mare (3000EUR), nu am cum sa fac aceasta plata. Ma intereseaza care sunt modalitatile de rezolvare a problemei, nu as vrea sa inceapa o executare silita in urma careia sa imi pierd casa.
Multumesc mult pentru raspuns. De pripit nu ma pot pripi, pentru ca nu am cum sa platesc o asemenea suma in 3 zile. Care sunt optiunile pe care as putea sa le am, in relatia cu banca, stiti cumva?
Cititi cu atentie somatia primita. Daca prin aceasta sunteti instiintata ca debitul d-voastra a fost transmis de la Banca, la firma de recuperari, in spatele acestei hartii se afla un contract de cesiune de creanta. Astfel toate obligatiile pe care le aveati fata de banca le aveti acum fata de acest imprumutator.
Deci daca mergeti la banca raspunsul va fi de genul: nu mai sunteti clientul nostru, creanta a fost cedata.
Daca pe contract ati semnat doar d-voasta si imobilul va apartine se poate ajunge si la executarea acestuia, pentru ca in calitate de imprumutat raspundeti cu toate bunurile prezente si viitoare.
Incercati o rescadentare cu aceasta firma.
Executare silita
Arisandy
Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)