avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot iesi la pensie?

nascut : 20.11.1956
ani lucrati=33ani/2luni
grupa I=17ani/6luni/25zile
grupa II=7ani/10luni/8zile

CALCUL FACUT LA NIVELUL DATEI DE 15.02.2010
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
constantinescu marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:50, 13 Februarie 2010
Date generale: Un barbat nascut in 1956 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de dvs. de 33 de ani si 2 luni i se adauga stagiul aferent activitatii desfasurate in grupe de munca de 9 ani, rezultand un stagiu total de 42 de ani si 2 luni. Din punctul de vedere al stagiului indepliniti conditiile pentru a beneficia atat de pensie pentru limita de varsta cat si de pensie anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni.

Prin urmare, puteti beneficia de pensie anticipata partiala cand veti implini 60 de ani dar puteti solicita pensie pentru limita de varsta mai devreme, respectiv atunci cand veti implini 59 de ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare marinsergiu marinsergiu Nascut 29.031956,vechime=33ani 7luni[din care 1an si 4luni-armata]. Am lucrat in grupa I -a=10ani+7luni si in grupa a II-a= 7ani+4luni. Restul anilor de munca ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi anticipat la pensie ContSters127432 ContSters127432 Sunt nascut in 1955 ianuarie 19 Am 31 de ani si 7 luni cotizabili din care 11 ani si 7luni - grupa II 12ani si 6luni - grupa I. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie apicultorul apicultorul sunt femeie am 56 ani,vechime in munca de 31ani, 2 luni, 25zile. sunt pensionata pe caz de boala din data de 17 05 2005,as vrea sa stiu cind pot intra in ... (vezi toată discuția)