avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dreptul la pensie

sunt femeie am 56 ani,vechime in munca de 31ani, 2 luni, 25zile. sunt pensionata pe caz de boala din data de 17 05 2005,as vrea sa stiu cind pot intra in pensie de drept si in ce conditii? va multumesc pt. informatii. NASCUTA 27 09 1956
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
apicultorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 10 Februarie 2013
Precizati luna si anul nasterii.
27 09 1956
1. Pentru o femeie nascuta in septembrie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 6 luni, in martie 2017.

3. - Deoarece aveti stagiul complet de cotizare realizat ati putea sa beneficiati de pensie anticipata partiala daca nu ati fi pensionata pentru invaliditate.
- De la pensie de invaliditate se poate trece numai la pensie pentru limita de varsta.

4. Perioada de pensie de invaliditate este asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si este luata in calculul punctului de pensie cu valoarea pensiei de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anghelinaioan anghelinaioan sotia mea are 56de ani si este pensionata pe caz de boala,va rog sa imi spuneti cind are dreptul sa intre in pensie la limita de virsta ,avind in vedere ca a ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? brezaloi brezaloi buna ziua .as dori sa stiu cand se poate pensiona mama.are un stagiu complet de cotizare de 35 ani ,din care 23 de ani in grupa 2,5 ani asistent social,8ani ... (vezi toată discuția)