avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orele de noapte si plata lor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orele de noapte si plata lor

Bună ziua tuturor,
Aș dori să știu dacă există stipulat în cine știe ce act normativ, un nr. minim de ore de noapte care trebuiesc lucrate pentru a putea fi introduse la plată. În Codul Muncii nu am găsit așa ceva.
Vă mulțumesc!
P.S. Off topic- Cine constată și sancționează nerespectarea prevederilor legii 349/2002, privitor la fumatul în instituțiile publice?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:05, 13 Februarie 2010
Codul muncii:
Art. 122. - (1) Munca prestată între orele 22,00 - 6,00 este considerată muncă de noapte.
(1^1) Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a) salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru ;
b) salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.

Persoanele care constata incalcarea prevederilor legale privitoare la fumat se pot adresa directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si directiilor de sanatate publica regionale in transporturi, prin Inspectia Sanitara de Stat, si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Aceste institutii sunt cele in masura sa constate contraventiile si sa aplice sanctiunile prevazute de lege.
[ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca o persoana nu efectueaza cel putin 30% din ore pe timpul nopttii,beneficiaza de spor de noapte ptr orele lucrate noaptea? (vezi toată discuția)
Spor ore noapte Croatia Croatia Cate nopti trebuie lucrate intr-o luna pentru a beneficia de sporul de noapte! (vezi toată discuția)