avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - doi copii din casatorii diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - doi copii din casatorii diferite

Buna as avea mai multe intrebari daca se poate in momentul de fata sunt foarte disperata dar sa sa incep cu inceputul. Sunt casatorita de 18 ani impreuna cu sotul am o fiica de 17 ani iar sotul in urma unei aventuri vreau sa precizez ca nu era cu mine are un copil in varsta de 20 ani. A fost obligat la o pensie alimentara pana la majoratul acestuia apoi fiind dat din nou in judecata de catre copil in anul 2009 iunie pe motivul ca este la scoala inca deoarece a repetat clasele. In final sotul s`a prezentat la proces si a aratat ca nu are nikiun fel de venit si avand inca un copil din casatoria anterioara.Fiind in conflict tribunalul ,procesul s-a desfasurat dupa cateva luni in lipsa lui ,el necerand lucrul acesta.Apoi primind citatia acasa stabilindu-se o pensie alimentara de 90 lei lunar. Nefiind de acord cu aceasta deoarece el nu aduce nikiun venit in casa am facut un recurs.S-a prezentat la recurs ca parat dar reclamantul nu.As dori sa stiu ce sanse are si ce trebuie sa facem si la cine sa apelam pt a nu plati aceasta pensie deoarece nu sunt posibilitati sub nicio forma.Eu ca sotie aduc in casa un venit 400 RON,si abea ne descurcam avand fiica la liceu.Problema ar fi ca copilul a fost trecut pe numele lui noi nestiind lucrul acesta:( si ce trebuie facut pt al sterge de pe numele tatalui .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:54, 14 Februarie 2010
Legea este foarte clara,obligatia la pensie de intretinere pentru un copil major,aflat in continuarea studiilor este valabila,pana la terminarea acestora nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani
copilul acela, pana la varsta de 25 ani daca e la scoala poate primi pensie de intretinere de la tatal lui, sotul dvs.. aceasta pensie se calculeaza la valoarea de 25 la suta din salariul minim pe economie, deci este corect calculata.. se datoreaza o astfel de pensie chiar daca faceti dovada ca nu realizeaza nici un fel de venituri
in privinta trecerii acelui copil pe numele lui fara ca acesta sa fie instintat, daca el stie ca e al lui, nu are ce sa mai faca.. daca stie ca exista posibilitatea sa nu fie al lui, se face actiune de tagaduire a paternitatii
Din pacate nu veti putea schimba hotararea instantei.Faptul ca sotul dvs nu are serviciu, nu inseamna potrivit legii ca nu trebuie sa plateasca pensie de intretinere pentru copilul sau.Nu se poate face nimic pentru "stergerea" cum spuneti dvs din certificatul de nastere a numelui tatalui , deoarece actiunea de tagaduire a paternitatii putea fi formulata in termen de 3 ani de la nasterea copilului.
Obtinerea unei hotarari de pensie de intretinere trebuie insa excutata silit in cazul in care nu se plateste pensie de intretinere conform acesteia, astfel ca daca sotul nu are loc de munca si nimic in proprietate este mai greu sa fie pusa in executare.Fiica lui il mai poate actiuna cu plangere penala pentru abandon de familie potrivitart.305 c.p, in cazul neplatii pensiei de intretinere daca acesta nu plateste cu rea-credinta timp de 2 luni consecutiv.
Situatie extrem de delicata
Este foarte adevarat insa ca fiecare dintre noi are obligatia legala sa raspunda pentru faptele sale,iar in acest sens instanta de judecata a dispus obligarea la plata a tatului a pensiei de intretinere.
Este o situatie delicata,disperata,dar analizand obiectiv si impartial si copilul celalalt nu merita sa fie vaduvit de drepturi,parintesti si de sustinere materiala
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Pensia de intretinere pentru un copil , in situatia de fata , existand in intretinerea fostului sot un altul , poate fi apreciata la un plafon maximal de 16, 6(6) % din veniturile salariale si altele ce presupun continuitate, ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tanase_78 tanase_78 pensia alimentara nu are termen de prescriptie?sa fiu nmai explicit o persoana imi cere pensie alimentara dupa 10 ani desi eu nu am fost casatorit niciodata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara anca.banu anca.banu Cine suporta cheltuielile unui proces de stabilire a paternitatii( plata avocat, ADN, etc)? Exista sanse ca tatal sa fie obligat sa plateasca toate aceste ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate popa bogdan popa bogdan Dupa 7 luni de casnicie,am intentat actiunea de divort,pe timpul procesului de divort(februarie 2010-noiembrie2010) a rezultat un copil.Din cauza ca nu am fost ... (vezi toată discuția)