avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... unde se incadreaza fapta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

unde se incadreaza fapta?

Buna ziua. In calitate de persoana fizica, sunt proprietarul unei constructii tip -hala de productie. Recent am remarcat faptul ca, pe toata lungimea halei, exact pe varful acoperisului, o distanta de 50 metri lungime, este tras un cablu telefonic, care deserveste un tert abonat al Romtelecom. Interesandu-ma, am aflat cu stupoare ca acest cablu, este tras din luna octombrie-noiembrie 2009, eu abia acuma l-am observat deoarece era pozitionat pe partea din spate a acoperisului unde vizitez rar, plus ca era acoperit cu zapada.
Odata cu pozitionarea lui, s-a deteriorat si invelitoarea de azbociment pe alocuri, veche de peste 25 ani.
Fac mentiunea ca Romtelecom, nu mi-a cerut acordul si nici abonatul respectiv ce este deservit de aceasta societate de telefonie. Nu am fost anuntat/avizat despre intentia /lucrarea respectiva. Actiunea s-a petrecut in absenta si fara acceptul meu.Fapt pentru care intentionez sa deschid proces contra Romtelecom, si sa cer daune si retragerea cablului telefonic respectiv. Ce sanse de castig am, si care este formularea corecta unde se incadreaza fapta in termeni juridici? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ContSters128789, utilizator
Inainte de a va hazarda intr-o lupta inegala cu mentionata unitate,pentru a va economisii sursele,este de preferat a notifica ,cu termen ,obligatia indepartarii cablului telefonic si achitarea c/v prejudiciu care apreciati ca a fost cauzat prin manevrele de pozitionare a respectivului cablu
De preferat ca prejudiciul financiar solicitat sa poata fi sustinut si probat printr-un document legal care sa nu poata fi contestat.
Daca intampinati dezinteres sau refuz ,puteti investi instanta de judecata sa solutioneze speta
Avand in vedere speta aparte ,este de preferat angajare de avocat ,care sa coroboreze situatia de fapt cu probele,astfel incat sa va reprezinte avantajos interesele.
A solicita Romtelecomului despagubiri, pe cale amniabila, este pierdere de vreme -aroganta celui mare si puternic, nu ma va lua nimeni in serios. Si nu contravaloarea celor 8-10 coli de azbociment crapate ar acoperi prejudiciul. Mult mai costisitoare va fi manopera, deoarece fiind chiar pe coama, este primul rand, iar ca sa poata fi schimbate este necesar a se decoperta tot randul respectiv de la baza(stresina) ori pe un rand sunt 7 coli x 10 randuri...sunt ceva costuri. La somatia mea catre societatea respectiva, ar putea foarte bine sa trimita lucratorii in lipsa mea -exact cum au procedat la instalare, sa mai sparga vreo 7 coli de invelitoare cu demontarea, dupa care sa faca pe nestiutorii si sa nu mai obtin nimic. Si oricum, in instanta voi angaja un avocat. Dar asi vrea sa cunosc in prealabil, unde se incadreaza fapta si ce sanse de castig asi avea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ContSters128789, utilizator
Daca aveti variante optime demarati !
Trebuie sa parcurgi procedura asa cum ti-a spus ynocentta.
S-ar putea ca in instanta de judecata , daca chemi direct Romtelecom-ul, acesta sa pretinda ca nu s-a parcurs o procedura prealabila de conciliere si instanta sa-ti respinga actiunea pe exceptia de prematuritate
pneuros a scris:

Rupeti sau taiati cablul si motivati ca ati facut lucrari in zona si este accidental sa ia ei masuri ca se vor lovi de acelasi probleme ca si dvs., la noi nu se misca nimic bine.

Cine suporta prejudiciile cauzate in urma materializarii acestui mod de solutionare ?

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Furt calificaty danmarc danmarc am furat un cablu telefonic impreuna cu doua persoane pe timp de noapte prin escaladare nu avem cazier nici unu am zis ca vom plati dauna produsa ce putem ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)