Daca a fost facuta o expertiza unui teren in 2005 iar in 2007 sa schimbat prin violenta amplasamentul gardului acelui teren, poate expertiza din 2009 sa corespunda total ca si cum ar fi trasa la xeros cu cea din 2005 aceleasi puncte de reper indentica chit ca expertul a facut masuratoarea din alt punct.Daca inainte gardul era drept iar acum este onduleuri pe lungime de 20 m nu trebuia sa se observe in schita respectiva si sa aiba alte puncte de reper?:(:-/
Nu este obligatoriu ca reperele cadastrale sa fie identice intre exepertize intreprinse la perioada mentionata.
Acuratetea si precizia expertizei este conditionata inclusiv de baxa tehnica utilizata
Aspectul mentionat de dvs referitor la traseul gardului ,nu are consecinte semnificative asupra suprafetei /vecinatatilor terenului masurat
Dat fiind faptul ca nu dati mai multe detalii cu privire la obiectul cauzei, raspunsurile vor fi pe masura.
Daca aveti un proces pe rol si nu ati fost multumit de expertiza de ce nu faceti obiectiuni,de ce nu cereti contraexpertiza si de ce nu ati cerut instantei incuviintarea unui expert asistent pe care il plateati d-voastra si care putea sa aiba o opinie separata.
De ce nu ati facut plangere penala pentru tulburare de posesie daca au fost mutate prin violenta garnitele ?
Rugamintea noastra este sa detaliati despre ce este vorba,intrucat explicatiile generale,de genul acelora care v-au fost date,nu va sunt folositoare,iar relatarea dvs.este total ambigua.
In 2005 vecina mea mi-a facut o revendicare pretextind ca eu i-am acaparat teren. Hotarul fiind stabilit catre ea din 1950.Cum nu a dorit sa prezinte acte ,sa aduca martorii expertiza care a cerut-o i-a fost nefavorabila a pierdut procesul.Nu a facut recurs.Dupa 2 luni dupa ce a primit hotarirea ,a inceput sa ne rupa intii stilpii de la gard,a farimat gardul de lemn schimbindui cu acesta ocazie si amplasamentul, acaparind pe latime 0,70 cm si pe lungime 20 m.A venit politia a fost amendata ,dar cum nu a incetat cu ditrugerea in continuare a gardului am fost sfatuita de domnul avocat sa fac plingere la Parchet.Am facut plingere . Sa inceput cercetarea penala pentru persoana respectiva privind savirsirea infr.art.217 si art. 220 cod penal.Sa facut si o expertiza.Cind a depus domnul expert expertiza in 2009 am ramas uimita deoarece cea ce a depus dinsul la dosar este aceeasi expertiza din dosarul din 2005 avind acelasi puncte de reper prezentind gardul drept intre propietati.Dupa ce mi-a fost incalcata propietatea sa schimbat si amplasamentul respectivului gard nemaifiind drept ci onduleuri pe toata lungimea unde a fost modificat .Daca intre casa si gard aveam in 2005 0,90 cm acum am 0,20 cm.In schita depusa de dinsul apare ca am intre casa si gard 0,80 cm.Daca as fi avut atit era bine dar problema este ca acum strasina mea daca nu ar fi avut burlane ar fi picat pe pamintul ei acum considerat.Am facut obiectiuni astept raspuns.Oare nu treabuia sa fie diferenta intre cele 2 expertize tinind cont ca a fost modificat amplasamentul gardului.Daca eu nu mai am terenul care l-am avut in 2005, acum cum in expertiza dinsului imi da si mie si persoanei respective suma de teren care am avut-o in 2005.Nu trebuia cumva sa observe diferenta atit la amplasament cit si la totalul terenului.