avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietatea comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietatea comuna

Va rog sa ma sfatuiti, daca timpul va permite, la ce institutie sa ma adresez pentru murdarirea proprietatii comune constant de catre o vecina care scuipa coji de seminte pe oriunde trece? E nevoie sa am martori? Ajuta daca o fotografiez, in lipsa unor martori (stiti ca romanii nu se inghesuie in a fi martori...)?
Sper sa nu ajung la instanta, sa pot rezolva cu alte autoritati. Asociatia de proprietari nu face in general nimic si nici in acest caz. Le e indiferent. Mie nu. Nu mai doresc sa calc pe cojile ei de seminte prin lift, pe holuri, prin orice loc. Cred ca asociatia la sesizare ar avea obligatia sa actioneze. Am nevoie de un sfat, doua.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 14:16, 14 Februarie 2010
Competenta in acest caz revine asociatiei de proprietari. Faptul ca asociatia nu se implica imi formeaza convingerea ca nu exista o buna organizare in condominiul dvs. Daca asociatia nu ia masuri va puteti adresa Compartimetului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei. Acest compartiment are atributii de indrumare si control asupra asociatiilor de proprietari.
Avand in vedere ca aspectul care va nemultumeste se desfasoara in cadrul interior al entitatii juridice asociatia de proprietari,legal toate demersurile de aici trebuiesc demarate.
-Pentru sustinerea si probarea incalcarii regulilor de convietuire sociala,
murdarirea repetata a spatiilor comune,realizati foto,inscrisuri asumate de vecini ,sef de scara.
-Pentru a respecta procedura legala,notificati persoana care apreciati ca prin comportament va cauzeaza prejudicii.
-In calitate de proprietar aveti dreptul sa sesizati presedintele asociatiei de proprietari care detine obligatia sa va raspunda in termen legal.
-Daca in termenul legal prevazut presedintele nu se achita de obligatiile legal prevazute ,puteti sa sesizati serviciul specializat din cadrul primariei responsabile si politistul comunitar.
-Pana la solutionarea in instanta ,desfasurati toate eforturile de intelegere si sensibilizarea a persoanei in cauza,daca aceasta detine calitatile minim necesare si are interes in existenta unui climat de decenta si intelegere intre proprietari
Succes
Pentru curatenia in spatiul proprietatii comune este responsabila conducerea asociatiei.

Dar nu poate nimeni sa stea cu matura-n mana dupa fiecare proprietar caruia nu-i pasa daca traieste intr-un bloc de oameni sau o cocina de porci.
In fond ar trebui pedepsita persoana care face murdarie in mod sistematic, nu altcineva.
Asociatia nu poate da amenzi, iar primaria....... am indoieli ca se va implica sa..., ce?
Daca suntem realisti si ca sa nu dam sfaturi inutile, tot pe plan local, cu implicarea si a altor vecini puteti sa faceti presiune pe vecina "mancatoare pasionata de seminte". Bineinteles cereti si comitetului sa se implice.
E o chestiune de educatie si asta se face cam greu, mai ales daca n-a prea stat pe-acasa in primii 7 ani.
Multumesc foarte mult pentru ajutor! Tuturor.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin mizerabil!! Aiorga Aiorga Buna! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje.Locatarii sunt de bun simt, atat de simtiti incat nici unul nu isi face curaj sa ii atraga atentia unui vecin care e ... (vezi toată discuția)
Administratorul sau asociatia? Costica33 Costica33 La noi la bloc exista cineva (nu stim inca cine) care fumeaza in lift, pe holuri, scuipa coji de seminte peste tot, face tiganie, ce mai! A cui credeti ca e ... (vezi toată discuția)
Banca din fata blocului truscamonika truscamonika In fata blocului pensionarii au montat o banca aici isi petrec mare parte din timp , supraveghind tot ce se mai intampla prin bloc (cine s-a mai mutat, cine se ... (vezi toată discuția)