Buna ziua. Suntem casatoriti de 13 ani, avem un credit ipotecar la [BANCA] pe 29 ani, divortam , eu sunt titularul creditului. Am cumparat locuinta de aprox.20 de luni =iunie 2008, eu lucrez in UE de 5 ani. Cred ca nu v-oi putea ramine nici eu nici sotia cu locuinta. Daca se vinde locuinta cu 15--20 de mii de euro tot mai ramine aprox.15-20 de mii de euro datorie, pentru-ca a venit criza si au scazut preturile. Daca eu voi pleca din UE, banca ma mai poate urmari pentru diferenta de bani? Ce pot face?Multumesc anticipat!
ar fi bine sa clarificati situatia inainte de-a pleca din tara.Bancile au in general un foarte bun sistem de cautare (GPS) si nu cred ca ati putea scapa asa usor.E bine sa scoateti locuinta la vanzare si diferenta de plata sa o impartiti "frateste"...:rolleyes:
buna ziua.
locuinta nu o puteti vinde, daca creditul a fost girat cu imobilul respectiv.
solutia ar fi ca unul dintre dvs.,sa ramana cu apartamentul si sa preia creditul , urmand sa-l despagubeasca pe celalat sot, corespunzator ratelor achitate pana in acest moment.
O solutie ar fi sa vindeti iar la notar va fi prezent si reprezentantul banci ce va incasa sumele de bani din ipoteca ( contaza si pretul ca daca suma e mai mica nu vor accepta)
O alta solutie e sa preia unul dintre sotii creditul plus apartamentul dar iar este nevoie de acordul creditorului , sau eventual de un proces cu actiune in constatare.
Daca ramane sold evident ca puteti fi urmarit si pe viitor , va trebuii sa nu avetii bunuri pe nume ff mult timp , mai ales in cazul sumelor marii crditori urmaresc suma.
Pentru oricare dintre variante va sugerez totusi un avocat
Credit ipotecar
elenacarmen
buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Probleme.......
alinaion82
Buna ziua!
Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc..
In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)