Noi suntem 7 frati si ambii parinti au decedat.
La moartea tatalui, revenind in localitate, fratele meu mi-a dat o "foaie" scrisa si lasata de tatal meu inainte de deces. In aceasta foaie tatal meu declara ca doreste sa imi lase mie toate bunurile ramase.
Foaia este scrisa de el in persoana, semnata dar nu datata. Eu ma numesc Elena (unica lui fiica cu acest nume) dar el a scris Ileana.
Intrebarile mele sunt ;
1) Poate acesta foaie fi considerata un testament olograf ?
2) Pentru demonstrarea ca ar putea fi are sens sa fac verificarea caligrafica?
3) La intocmirea actelor de mostenire succesorala ar fi tinute in consideratie aceste "dovezi"?
Pentru a fi indeplinite conditiile de valabilitate ale unui testament olograf este nevoie ca acesta sa fie semnat si datat de mana testatorului. Desi testamentul dvs. este semnat, nu este si datat. In privinta numelui, nu cred ca ar exista probleme, intrucat s-ar putea demonstra ca tatal dvs. , in timpul vietii sale va apela cu acest nume. In plus, il aveti pe fratele dvs. ca martor al faptului ca testamentul este scris de tata, iar expertiza grafoscopica poate de asemenea demonstra acest lucru. Singura problema pe care o vad este lipsa datei ....
Daca ar fi avut data scrisa de testator, ar fi fost valabil, asa toti fratii vor veni la mostenire.
Doar daca puteti sa ii convingeti pe ei sa renunte, ca asta a fost vointa tatalui...
Testament
dalin
Buna ziua
As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)