avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

buna ziua.pot cumpara un teren nedezmembrat de la o persoana fara accordul celorlalti mostenitori?care este solutia cea mai buna:vanzare-cumparare, donatie?????....etc??????
Cel mai recent răspuns: florin_77 , utilizator 23:18, 14 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar ca mai intai sa se faca iesirea din indiviziune,abia dupa aceasta persoana respectiva poate vinde.
Ruxandra Cojocea a scris:

daca nu s-a facut iesirea din indiviziune, persoana respectiva nu poate vinde fara acordul celorlalti proprietari. Actul va fi lovit de nulitate.

imi explicati putin termenul de "promisiune", dk acesta exista....si dk are vreo aplicabilitate in acest caz.....multumesc....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Promisiunea" reprezinta antecontractul de vanzare-cumparare; in baza lui, promitentul vanzator se obliga ca pana la data de XX sa faca (in cazul dvs) iesirea din indiviziune, dezmembrarea, cadastrul si intabularea pe numele lui si sa incheie cu dvs. contractul final de vanzare-cumprarare. Cu ocazia incheierii acestei promisiuni bilaterale, se da un avans din pret (fapt mentionat expres in act). De asemenea, se mai include o clauza de genul:
"daca pana la data X, promitentul vanzator nu va finaliza demersurile necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare, va restitui avansul primit, cu o penalitate de X%; daca promitentul cumparator se razgandeste pana la data X, pierde avansul si va plati celeilalte parti daune de Y"
In cazul dvs, puteti incheia un asemenea antecontract, doar pentru cota indiviza a eventualului cumparator (atata vreme cat iesirea din indiviziune nu este facuta, vanzatorul nu are de unde sa stie care lot ii va reveni si nu va poate promite sigur ca va vinde parcela X).
va multumesc pt lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Executare antecontract fara instanta PPPP PPPP Avem o speta: Ante-contract de vanzare cumparare, cu clauza penala, in cazul in care promitentul vanzator nu-si indeplineste promisiunea de vanzare in ... (vezi toată discuția)
Antevanzare maier maier ce reprezinta un antecontract de vanzare cumparare?multumesc (vezi toată discuția)