avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca inregistrata in agricultura
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca inregistrata in agricultura

As dori sa stiu daca produsele agricole care beneficiaza de marca inregistrata (denumirea produsului are atasata litera r incercuita) pot fi inmultite in Romania fara a plati o licenta... sau ceva taxe autorului, si apoi vandute. Mai exact, este vorba despre trandafiri cumparati din Franta pe care as vrea sa ii produc si eu, in sera proprie, insa nu vreau sa comit o ilegalitate.
Va multumesc, Ioana:)
Cel mai recent răspuns: Hopy , utilizator 22:58, 17 Februarie 2010
Buna ziua !
Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea, pe un termen de 10 ani de la data constituirii depozitului.Inregistrarea aduce cu sine interdictia , pentru terti, de a depune sau de a utiliza, fara autorizatie, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii.
Cu stima !
Buna dimineata,
Daca firma de unde cumparati trandafirii a protejat denumirea acestora, interesati-va daca o are protejata doar in Franta sau si in Romania. Daca doriti sa-i produceti in sera proprie, cred ca ar trebui sa aveti si acceptul firmei respective. Daca marca nu este protejata si in Romania, doar titularul marcii poate cere extinderea sa in alte teritorii.
Succes in continuare!
Multumesc foarte mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfuri sub denumire protejata OANA GORAN OANA GORAN va rog daca aveti ceva timp sa deslusiti textul de mai jos si sa va spuneti parerea(nu am baut nimic inainte de a scrie textul, asa l-am primit, face parte ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)