avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... colaborare intre doua firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

colaborare intre doua firme

#-oVreau sa lucrez cu o firma din strainatate si nu gasesc niciunde (finante, camera de comert,etc...) un raspuns concret in ceea ce priveste documentatia necesara. Pe scurt : aduc piese de dincolo, aici le sudez, le asamblez dupa care le duc inapoi. Cine ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:19, 16 Februarie 2010
Incercati un contract de aosiatiune in participatiune, orice avocat va poate ajuta in acest sens
top dan a scris:

Incercati un contract de aosiatiune in participatiune, orice avocat va poate ajuta in acest sens

sau un contract de lohn:D:P
Este obligatoriu?(contr. lohn) Daca nu il am ce se intampla?
nu e obligatoriu in forma scrisa.. ceea ce facetri dvs acum e tot lohnB-).. va asigura o protectie a drepturilor dvs.. puteati accesa un credit bancar de dezvoltare a afacerii daca e in forma scrisa..succes si la mai multi bani
CONTRACT DE PRELUCRARE ÎN LOHN

Art. 1. Părţi contractante:
1. S.C. ............... din ........., str. ............, nr. ..., bloc. ..., ap. ..., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. ..., cont curent ........, deschis la ................. reprezentată prin ..................... în calitate de ......................., denumită în continuare PRODUCÃTOR
şi
2. S.C. .............. din ..........., str. ............, nr. ...., ap. ..., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. .............. cont curent, deschis la ..........................., reprezentată prin ................., în calitate de .............., denumită în continuare BENEFICIAR.
Art. 2. Obiectul contractului constă în prelucrarea de către producător a materiilor prime puse la dispoziţie de către beneficiar potrivit cu documentaţia şi prescripţiile tehnice impuse de acesta, contra unei retribuţii.
Art. 3. Termenul de livrare a materiilor prime, a materialului documentar de către beneficiar este .................. .
Termenul de livrare de către producător a produselor rezultate din prelucrare este ................. .
Art. 4. Materiile prime trimise spre prelucrare sunt cuprinse în anexa I*) la prezentul contract, cu precizarea parametrilor tehnici şi de calitate.
Art. 5. Toleranţele tehnice şi de calitate a produselor finite care sunt admise de către beneficiar sunt prezentate în anexa II*) la prezentul contract.
Art. 6. Obligaţiile beneficiarului:
- Să pună la dispoziţia producătorului materiile prime corespunzător prescripţiile tehnice acceptate de către producător (Anexa I);
- Să pună la dispoziţia producătorului documentaţia, schiţele, proiectele şi desenele necesare prelucrării materiilor prime;
- Să suporte taxele de transport pentru materiile prime;
- Să ofere asistenţă tehnică producătorului şi să supravegheze procesul de fabricaţie prin reprezentanţi împuterniciţi.
Art. 7. Obligaţiile producătorului:
- Să prelucreze materiile prime livrate de către beneficiar, respectând prescripţiile tehnice impuse de acesta;
- Să obţină de la autorităţile vamale naţionale, scutirea de la plata taxelor vamale de import pentru materiile prime livrate de beneficiar, în condiţiile unui import temporar;
- Să garanteze pentru calitatea produselor fabricate pe baza materiilor prime ale beneficiarului, oferind certificat de garanţie;
Art. 8. Preţul manoperei este de .................. şi va fi vărsat în contul producătorului de către beneficiar la data recepţiei produselor.
Art. 9. Producătorul beneficiază de un drept de gaj asupra produselor până la intrarea banilor în cont.
Art. 10. Litigiile decurgând din interpretarea şi executarea prezentului contract, care nu pot fi soluţionate pe cale amiabilă, vor fi supuse instanţelor judecătoreşti competente.
Art. 11. Prezentul contract se reziliază de drept de către oricare dintre părţi dacă cealaltă parte nu îşi respectă obligaţiile contractuale.

PRODUCÃTOR,
BENEFICIAR,
___________

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez in contabilitate rdi rdi Buna ziua. Tocmai mi-am deschis o intreprindere individuala care are drept obiect de activitate vanzarea de imbracaminte (cod CAEN 4771, 4782). Imbracamintea ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat dominick dominick va rog sa mi spuneti care este baza legala pt incheierea unui contract de parteneriat?si care sunt obligatiile partenerului care primeste oferta de a incheia ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc Buna ziua, Va rog ,daca poate cineva sa ma ajute. Asociata de proprietari vrem sa mansardam blocul,imi puteti spune ,va rog ce contract trebuie sa incheiem ... (vezi toată discuția)