avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar,art 215 cp,inselaciune...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar,art 215 cp,inselaciune...

buna ziua,daca poate cineva sa imi dea un raspuns ,o varianta la problema mea.
acum 2 ani,am primit o suma de banii dupa ce am schimbat 100 euro(de la o persoana din gara care a disparut la scurt timp),iar cu lei care i-am luat am fost si am cumparat un telefon de la cineva,kare a constatat k banii sunt falsii si a chemat politiaacum am dosar facut,pt inselaciune.exista vreo varianta??sa ma inteleg cu asa zisa parte vatamata,ar putea sa isi retraga declaratia,acum dupa ce a dat-o?sau ce imi recomandati,multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:27, 15 Februarie 2010
Sugestia mea este sa va angajati un avocat, intrucat numai un profesionist poate sa va apere interesele in mod real.
In functie de dovezile pe care veti prezenta, de decalratiile neconfuze si necontradictorii pe care le veti da inaintea organelor de cercetare penala, veti scapa ori nu de invinuire ori condamnare.
Incercati impacarea cu partea prejudiciata,circumstanta de care organul de cercetare ar lua act si care va este favorabill in evolutia cercetarii si solutionarii.
In raport de probele administrate si de concluziile autoritatii competente in cercetare,procurorul de caz va dispune solutia legala
Singura solutie viabila ar fi sa va angajati un avocat specializat in drept penal. Daca incercati dumneavoastra sa faceti "jonglerii" cu declaratiile s-ar putea sa nu va reuseasca! Din pacate, apararea dumneavoastra nu poate fi sustinuta cu niciun mijloc de proba (martori) iar in aceste conditii mai mult ca sigur dosarul va merge in instanta. Declaratia respectivei persoane nu mai poate fi retrasa si nici impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala. Impacarea poate fi retinuta doar ca o circumstanta atenuanta, eventual.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
#-o#-o#-o dosarul este la judecatorie ,sunt chemat in martie,la tribunal,dar nu pot veni deoarece sunt in state pe vas,ce sa fac??multumesc
Dificila situatie! Din orice punct de vedere am privi, este necesar sa va prezentati in fata instantei. Nici nu va imaginati cat va poate ajuta acest fapt. Desigur, aveti o ordine de prioritati dar ar trebuie sa aveti o atitudine ceva mai responsabila fata de acest dosar penal. Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat (se poate incheia contractul de catre un membru al familiei sau chiar la distanta) care sa explice instantei situatia in care va aflati.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Cum aflu care este avocatul din oficiu care reprezinta? Bianca 20 Bianca 20 Intrun proces penal mi sa zis ca imi ofera avocat din oficiu si peste 3 zile incepe procesu cum aflu care imi este avocatu din oficiu? Si cum procedez cand ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se incadreaza fapta? burgcrist burgcrist Sint angajat la o societate si am facut un transfer (intra in atributiile de servici) cu premeditare de la o pers fizica X catre alta pers fizica Y, fara ca ... (vezi toată discuția)
Modificarea in monitor of al art 182 privind intelegerea intre parti GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma lamuriti daca schimbarea ce va intra in vigoare pe 26 noi asupra art 184 vatamare corporala din culpa,are efect si asupra art 182 vatamare ... (vezi toată discuția)