avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La ce infractiune se incadreaza fapta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La ce infractiune se incadreaza fapta?

Sint angajat la o societate si am facut un transfer (intra in atributiile de servici) cu premeditare de la o pers fizica X catre alta pers fizica Y, fara ca pers X sa fie de fata cu scopul de a obtine o parte din bani de la Y. Transferul a fost autorizat de catre Z coleg din societate. Ulterior de la Y nu am mai primit nimic.
1. La ce categorie incadrati dvs aceasta fapta penala?
2. Avand in vedere lipsa antecedentelor penale si colaborarea cu organele de ancheta in ce interval (min si max in ani) este posibil sa incadreze fapta un judecator? (prejudiciul nu a fost recuperat)
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 13:50, 10 Mai 2010
Din relatarea dvs fapta se incadreaza la art 254 Cod penal raportat la art 5 si 6 din Legea 78/2000, adica Luare de mita. In functie de circumstantele concrete pot fi incidente in cauza si agravante, asa ca nu se poate indica precis un cuantum al pedepsei.
Vedeti ca Y, daca merge frumusel la politie (inainte ca autoritatile sa fi fost sesizate) si denunta fapta, nu pateste nimic si va face dvs zile fripte! (a se vedea art. 255 al 3 C.p.p.).
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat specializat pe drept penal si in principal pe infractiuni de coruptie, pentru a va putea face o strategie de aprare!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Suplimentar incadrarii mentionate de coleg ,in raport de aspecte omise de precizat ,
mai pot fi incidente si alte incadrari penale
Da, ar fi foarete bine daca ne-ar descrie mai amanuntit situatia pentru a putea face o incadrare cat mai corecta. Infractiunile de coruptie au un continut complex, exista multe circumstante agravante si situatia poate sa difere de la caz la caz.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Atunci ce anume au determinat organele de ancheta (politie) sa incadreze fapta la complicitate in forma agravanta (datorita sumei), conteaza numarul de pers implicate, (mai mult de 3 de ex., constituirea de grup infractional) ?
Mai exact complicitate la inselaciune in forma agravanta. Este vorba de o societate, nu sunt functionar public.

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt valentino_tudor valentino_tudor sunt cercetat pt complicitate la furt prin ajutarea infractorului sa vanda unele lucrurii furate de inculpatii.prejudiciul meu este mic nu am antecedente ... (vezi toată discuția)
Articolul 254 cod penal Dragos_Popescu Dragos_Popescu Buna seara, am primit o citatie in care sunt invitat la parchet pentru audiere privind infractiunea de ' Art. 254 cp '. Mentionez ca sunt o persoana onorabila ... (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)