Buna ziua,spuneti-mi va rog daca si in ce fel afecteaza somajul tehnic primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului de pana la 2 ani,cu alte cuvinte,daca am fost in somaj tehnic inainte de nasterea copilului,mai pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului,respectiv de indemnizatie?Va multumesc anticipat!
Daca va referiti la faptul ca veti fi o perioada de timp cu CIM suspendat, raspunsul este ....NU va influenta stagiul de 12 luni. Deoarece legea pentru CIC, considera aceasta perioada ca stagiu asimilat.
Daca va referiti la nivelul veniturilor realizate, veti constata ca in perioada de somaj tehnic, realizati practic aproape aceleasi venituri nete (deoarece nu platiti impozite), ba chiar as spune ca sunt mai mari decat daca sunteti in activitate, iar in formularul de adeverinta nu se trece decat venitul net si nu se face mentiunea ca ati fost in somaj tehnic (sincer cred ca le-a scapat legiuitorilor asta).
Somaj si prenatal
lorebut80
Vreau sa stiu, daca intentionez sa raman gravida si tocmai am ramas fara loc de munca, ce ar trebui sa fac? Somaj, sau exista vreo modalitate de a plati darile ... (vezi toată discuția)