avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare consum de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare consum de apa

am o garsoniera, si in august 2003 am montat cu firma autorizata apometre ptr.apa calda si rece ne mai locuind in imobil [casatorindu-ma am plecat la sot ]in noiembrie 2003 am incercat sa platesc intretinerea ptr.sept si oct 2003 si am constatat o incarcare la apa rece pe cele doua luni de 150m cubi.Am refuzat plata am facut sesizare la primarie mi sa raspuns ca asociatia trebuie sa faca reesalonarea pina vine consumul de la contor cu cei 150m[contorul arata 4 m cubi] asociatia nu sa comformat si situatia sa perpetuat pina in aprilie 2007 cu cele doua luni neplatite,pentru ca trbuie sa mentionez ca din dec 2003-aprilie2007am platit luna de luna asociatia primindu-mi bani pina cind nu a mai dorind sa imi ma primeasca bani,am invocat decretul 167/1958 al prescriptiei peste 3 ani fara actiune jud.primaria imi da dreptate asociatia nu,si asa s-au acumulat datorii de 3 ani.am cerut sa ma actioneze in judecata conf.legi pe cei cu datori mai mari de 90 zile nici asta nu fac. Intreb decretul e in functie si ce sa intreprind in continuare!
Cel mai recent răspuns: getamary , utilizator 16:27, 15 Februarie 2010
Opinia mea la acest topic:
In momentul in care v-ati decis sa va montati apometre in locuinta, trebuia sa notificati as. proprietari in acest sens, sa anexati in copie documentele (copii dupa buletinele de verificare metrologica a apometrelor, eventual copii dupa factura firmei prestatoare) - sau sa urmati procedura aprobata in AG a proprietarilor, astfel asociatia lua la cunostinta de faptul ca locuinta dvs. este "dotata" cu apometre. Tot in acea notificare trebua sa solicitati sigilarea in instalatie a apometrelor.
La plecarea din asociatie era necesar sa faceti o cerere simpla catre com. ex. al asociatiei prin care solicitati scaderea de la cheltuielile de intretinere cu nr. de persoane care nu mai locuiesc in garsoniera pe o anumita perioada de timp.
Poate ca ati facut aceste lucruri, dar nu am inteles din expunerea dvs.
Faptul ca v-au incarcat cu 150 mc de apa - banuiesc ca pe toata perioada aratata, ma face sa deduc ca as.prop. nu stia ca dvs. nu locuiti in garsoniera si ca vati montat apometre, dar nu inteleg de ce persista "in prostie", mai ales ca pentru acest lucru v-ati adresat si primariei care v-a dat o rezolutie favorabila (raspunsul dat dvs. a fost adus la cunostinta as. proprietari - fiti sigura).
As. prop. se complica in situatia descrisa. Mergeti din nou la primarie, faceti o noua plangere. Chiar nu inteleg o asemenea atitudine. La noi o asemenea situatie se rezolva din prima, adica cei 146 mc. repartizati abuziv dvs. se repartizau celorlati proprietari din scara, eventual pe perioada a 2-3 luni, pentru ca solutia propusa de primarie a fost buna, dar in conditiile in care luna de luna consumul de apa ar fi fost de 10-15 mc / luna, dar asa cum ati aratat apometrul indica un consum de 4 mc, pai in cati ani trebuia sa se faca regularizarea? Deci se blocau cam aiurea banii respectivi, as. prop. nu putea sa va calculeze penalizari, mai mult trebuia sa achite factura la furnizor... Urat si abuziv s-a procedat!
da intradevar aveti dreptate cu faptul ca trebuia sa anunt imediat cu acte la asociatie .am recunoscut acest fapt in petitia de la primarie si totusi prin serviciu de coordonare a as.de propr.mi au dat dteptate .si mai mult acum circa 3 lunu am facut cerere la aceiasi institutie sa ii oblige sa ma de in judecata [lucru firesc de altfel dar de ris in alt mod ,ca eu ma rog de ei sa ma actioneze in judecata]mi sa raspuns ca ia atentionat sa execute acest lucru,rezultatul?.....nimic
Dv spuneti ca de 3 ani nu v-au mai primit banii. Probabil ca solicitau sa platiti acea apa trecuta din greseala in sarcina dv. Iar dv voiati sa platiti doar cotele lunare.
Dar ati incercat sa platiti totusi prin contul bancar?
Poate platiti acum toata datoria prin contul din baca, mai putin valoarea celor 146-150 m.c. apa.
Apoi asteptati sa va dea in judecata pentru acea greseala veche.
Cand faceti plata prin baca nu trebuie sa intrebati sau sa va aprobe cineva din asociatie. Specificati pe instrumentul de plata ca suma reprezinta cote intretinere pentru perioada 2007-2009. Nu au cum sa refuze. Doar nu vor scoate banii din banca sa vi-i aduca acasa.
va rog sa ma credeti ca am fost de buna credinta si am incercat pe toate caile sa aflu contul bancar al asociatiei.Nimeni nu a vrut sa mi il dea spunind ca la acesta are acces numai cine are drept de semnatura Mai mult am trimis plata de intretinere pe o luna prin posta cu aviz de plata, mi sa returnat in acelasi mod .Intreb un jurist daca decretul 167/1958 are aplicatie in acest caz pentu ca asta mi se inputa faptul ca nu vreau sa platesc acele doua luni intucit conf.decret nici macar cu judecata nu ma mai pot obliga sa o platesc numai voluntar ce a ce nu doresc din vari motive unul fiind faptul ca am fost acuzata de furt in cadru asociatiei, evident de apa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Apometru defect NicolaeRazvan NicolaeRazvan În urmă cu 3 luni de zile m-am mutat în chirie într-o garsonieră, datorită serviciului.Probail datorită neglijenței mele, n-am verificat foarte ... (vezi toată discuția)