avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Buna ziua!
In conformitate cu prevederile legale in vigoare, se mai pot acorda tichete de masa in 2010 in sistemul sanitar?
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 18:30, 15 Februarie 2010
Conform onor Guvernului, OUG 114/2009:
Art. I
(1) Institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora.
(2) In bugetele pe anul 2010 ale institutiilor publice centrale si locale, asa cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin Legea nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora.


Si iata cum defineste legea 500/2002 institutiile publice:
30. institutii publice - denumire generica ce include Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, indiferent de modul de finantare a acestora;

Pe cale de consecinta, consider ca sistemul sanitar nu se incadreaza in prevederi si ar trebui sa se acorde tichetele de masa (teoretic, ca practic...nimeni nu mai stie nimic de cand cu noul sistem de salarizare si taiere a oricarui beneficiu, cat de mic, la bugetari:(()
Va multumesc pentru raspuns.
Am intrebat tocmai pentru ca un serviciu de ambulanta judetean a acordat deja tichetele pentru ianuarie iar eu intelesesem ca nu se vor da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta marianpr marianpr Sunt angajat bugetar si doresc sa stiu daca pot beneficia in anul 2012 de prima de vacanta ? Precizez ca am citit si alte discutii legate de acest subiect, ... (vezi toată discuția)
Oug 114/2009 stelarman stelarman 0ug114/2009 Art. I. — (1) Institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danielamatache danielamatache De ce nu se mai dau tichete de masa salariatilor unei regii autonome in anul 2015? (vezi toată discuția)