avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... situatie Bilet la ORdin din oct 2009
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

situatie Bilet la ORdin din oct 2009

Salut.
Situatie:
1. Am emis in iunie 2009 un BO catre un subcontractant(cu data scadenta, suma de plata ). Valabilitatea acestuia este la iulie 2009.(fara pv pradare primire)
2. I-am facut platile la cval acelor facturi prin luna noiembrie cu VIRAMENT bancar.
3. La acest moment nu doreste sa imi returneze BO, (in ideea ca avea si alte afaceri pe alta firma, tot a mea, unde mai aveti creante)
Intrebari : 1. Se mai deconteaza biletul daca este introdus in banca?? (Raifeisen)
2. Voi intra in CIP daca nu sunt bani in cont?
3. In acest caz voi putea iesi din CIP daca fac dovada platilor? Cat dureaza procesul? Ce alte implicatii are?
4. Cum sa fac sa anulez aceasta potentiala problema?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
eugenborza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 09:18, 17 Februarie 2010
daca a fost trecuta data scadentei pe acel bo, acesta nu mai poate fi introdus in circuitul bancar (au trecut cele 30zile de cand trebuia depus la banca).

Ceva doamne de la banca au zis ca pot folosi biletul un an de zile daca ma dau in judecata. Toata chestiunea e ca platile le-am facut deja. Cum ma protetejez de bataia asta de cap?
Trebuie introdusa o actiune speciala pentru restituirea cambiei detiunta de beneficiar fara raport cauzal. Este o varietate de actiune pe dreppt comun admisibila in matere cambiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Bo tip vechi, scadenta depasita EllaR EllaR Buna. ma confrunt cu o mica..mare problema, pe care sper sa ma ajutati sa o clarific. In cadrul unui contract, societatea noastra a garantat avansurile ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)