avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare la ITM

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste documentul ce trebuie depus la ITM, act aditional sau decizie?
Unui salariat i s-a aplicat o sanctiune disciplinara, ce a constat in reducerea salariului de baza cu 10%. Decizia a fost emisa in data de 15.01.2010, dar nu a fost inregistrata la ITM.
La momentul acesta ce document pot depune eu la ITM? Act aditional ar fi documentul ce l-as depune daca am fi vorbit de de acordul ambelor parti, dar este vorba de o sanctiune disciplinara, de o modificare unilaterala din partea angajatorului, angajatul avand si el posibilitatea de a contesta decizia respectiva.
Pot face o decizie pe care sa o inregistrez la ITM, decizie din care sa rezulte reducerea salariului in baza art. 264 din CM?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 15 Februarie 2010
Buna ziua,

In cazul in care doriti sa sanctionati un angajat cu reducerea salariului, trebuie in prealabil sa ii faceti cercetare disciplinara, in urma careia se da decizia de sanctionare. Aceasta decizie se inregistreaza la ITM in 5 zile de la intocmirea ei.
Decizia a fost emisa dupa efectuarea cercetarii prealabile. Nu am depus-o in termen de 5 zile pentru ca mi s-a spus de la ghiseu ca nu se depune decizia prin care a fost sanctionat.
De aceea incerc sa caut o solutie in momentul de fata.
Un act aditional nu mi se pare normal sa fac pentru ca nu cer acordul salariatului, dar pentru modificarea elementelor contractului individual de munca nu se fac decizii.

Merci
Inteleg ca inspectorul ITM nu v-a inregistrat decizia de sanctionare? Eu am avut caz asemanator, chiar si cu retrogradare din functie, si mi s-a inregsitrat decizia la ITM. Act aditional nu se face in acest caz.
Depuneti decizia de sanctionare prin care se modifica salariul de baza ... decizia se depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii acesteia ... se poate pune data emiterii deciziei data de 15.02.2010 si se depune la ITM in termenul de mai sus precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
act aditional la contractul de munca reludd reludd Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie si micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Am urmatoarea problema: una din angajatele noastre a fost prinsa furand. Masura pe care vrea sa o ia conducerea este de a-i modifica functia si ... (vezi toată discuția)