avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suplimentul postului pentru functionarul public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suplimentul postului pentru functionarul public

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema: am un proces pe rol la Curtea de Apel Bucuresti si astept pronuntarea în cauza care s-a judecat pe fond. Cauza actiunii mele, in calitate de reclamant-functionar public, o reprezinta plata suplimentului de post si a treptei de salarizare. Din nefericire a aparut Decizia Sectiilor Unite a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 20 din 21 septembrie 2009, publicata in MO nr. 880 din 16 decembrie 2010. Decizia respectiva prevede faptul ca nu se pot acorda pe cale judecatoreasca drepturile salariale mentionate mai sus, deoarece nu sunt cuantificate. Intrebarea mea este urmatoarea: unde anume pot contesta o asemenea decizie, ca fiind nelegala, neconstitutionala? Va multumesc din suflet, va doresc sanatate si numai bine.
Cel mai recent răspuns: ptrclavinia , utilizator 10:43, 26 Februarie 2010
Din pacate decizia Inaltei Curti vi se aplica si Dvs, probabil ati introdus actiunea destul de tarziu, in sept s-a pronuntat dar se vorbea de ceva vreme de ea.
Nu aveti cale de atac.
dborsanu a scris:

Din pacate decizia Inaltei Curti vi se aplica si Dvs, probabil ati introdus actiunea destul de tarziu, in sept s-a pronuntat dar se vorbea de ceva vreme de ea.
Nu aveti cale de atac.

Multumesc pentru raspuns. O zi minunata va doresc!
luciamanta a scris:

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema: am un proces pe rol la Curtea de Apel Bucuresti si astept pronuntarea în cauza care s-a judecat pe fond. Cauza actiunii mele, in calitate de reclamant-functionar public, o reprezinta plata suplimentului de post si a treptei de salarizare. Din nefericire a aparut Decizia Sectiilor Unite a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 20 din 21 septembrie 2009, publicata in MO nr. 880 din 16 decembrie 2010. Decizia respectiva prevede faptul ca nu se pot acorda pe cale judecatoreasca drepturile salariale mentionate mai sus, deoarece nu sunt cuantificate. Intrebarea mea este urmatoarea: unde anume pot contesta o asemenea decizie, ca fiind nelegala, neconstitutionala? Va multumesc din suflet, va doresc sanatate si numai bine.

Buna seara. In legatura cu suplimentul postului si gradului, ce parere aveti? Daca introducem actiune in instanta si ea doar constata (am vazut sentinte recente in acest sens) ca functionarii au dreptul la asa ceva, dar nu cuantifica, nefiind precizat nicaieri procentul, ce se poate face?
Fortez nota deoarece, in art.50 din Legea nr.330/2009 se precizeaza: "...inceteaza urmatoarele drepturi salariale suplimentare (...) suplimentul postului si suplimentul treptei..." De aici am tras 2 concluzii: cele doua sunt considerate drepturi salariale + trebuiau acordate. Cine a fost iute si istet le-a luat, dar ce putem face noi, ceilalti, pentru periaoda cand a fost in vigoare aceasta prevedere din Lg 188/1999? Cine stabileste un procent? Primarul in baza a ce poate acorda aceste suplimente? Ni le-ar da, dar trebuie sa-i oferim certitudinea legalitatii. Multumesc, multumesc :)
Nu are sens sa dechideti actiune acum, este mult prea tarziu, vedeti dezbaterile pe aceasta tema de pe forum.
buna ziua
lucrez si eu intr-o institutie publica
sunt lider de sindicat
la noi in institutie cuantificarea celor 2 procente le-am efectuat incheind un act aditional la acordul- contract colectiv de munca, 25 % pentru fiecare supliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)
Cuantum supliment post+treapta Tanjiani Tanjiani Speta: Sindicatul a cerut in instanta acordarea suplimentul postului (25%) si suplimentul treptei de salarizare (25) conform Legii nr. 188/1999 prvind ... (vezi toată discuția)
Textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente Adelinda Diaconu Adelinda Diaconu dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a ... (vezi toată discuția)