avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire-solicit raspuns concret, nu citate din cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire-solicit raspuns concret, nu citate din cod proc. pen.

daca se afla pe rolul instantei o cerere de revizuire si am sesizat ca sunt documente sustrase din dosarul de urmarire penala, este posibil sa se admita revizuirea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:45, 16 Februarie 2010
Problema ridicata de distinsa d-na avocat,este si profesionaista ,dar si logica,mai ales avand in vedere ca nu probabil,nu aveti nicio culpa a cuiva,ci probabil numai suspiciuni,iar declaratiile partilor vatamate,care chiar daca ar exista,ar putea fi schimbate,acestea putand reveni asupra lor.
Puteti dovedi in vreun fel faptul ca primele declaratii ale partilor vatamate au fost sustrase si eventual exista dovezi impotriva autorului unei astfel de fapte,care pana la urma este infractiune ?

Daca aceasta situatie s-ar dovedi,in cazul unui raspuns al dvs.putem discuta si despre aplicabilitatea art.394 lit.d c.pr.pen.
Dar la aceasta situatie ar contribui eventuale declaratii ale partilor vatamate,date eventual ,ca urmare a unei plangeri,declaratii in care acestea sa firme ca intr-un fel sau altul s-au facut anumite presiuni asupra lor s-au au fost silite in vreun fel sa revina asupra declaratiilor anterioare.

In aceste doua situatii sau macar in una dintre ele,cea cu privire la o eventuala culpa a autorului sustragerii actelor,aveti nevoie de o hotarare /hotarari definitiva/definitive de condamnare a /ale acestuia ,care sa va indrituiasca sa formulati cererea de revizuire astfel cum este aceasta prevazuta in lege.

Astept niste confirmari sau infirmari ale acestui presupus "scenariu",pentru ca pana atunci este vorba doar despre un simplu scenariu,bazat pe suspiciuni sau pe o eventuala speta pusa in discutie la facultate.
Faptul ca nu ati raspuns cam care ar fi incadrarea unei astfel de cereri supa dvs,ma face sa cred mai mult ,in ultima varianta
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu cred ca veti avea succes de cauza.

Nici nu veti putea dovedi ceea ce sustineti.
Si chiar de ati dovedi, in contextul prezentat de dvs., nu veti schimba nimic.
Dar, mergeti inainte, poate ca n-am dreptate.
Daca nu am, sa imi spuneti si mie.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latura civila handsu handsu Cu privire la latura civila a unei hotarari penale in ce conditii se poate declara revizuire ? (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv ContSters152830 ContSters152830 Ce se mai poate face cand esti condamnat definitiv la o pedeapsa de 4 ani, cu executare pentru inselaciune si totusi nu esti vinovat? Cand toate probele din ... (vezi toată discuția)
S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)