I-as ruga pe cei care cunosc legislatia sa ma lamureasca in legatura cu limitarea folosirii anumitor cuvinte in denumirea societatii.
Caz concret: societatea doreste sa-si delimiteze originea/activitatea prin adaugarea cuvantului "Romania" la denumirea sa (asemeni Carrefour Romania SA sau McDonald's Romania SRL). Trebuie mentionat ca societatea respectiva nu doreste sa creeze confuzie si nici sa se substituie vreunei autoritati nationale, ci doreste a da o indicatie geografica, avand in vedere ca intentioneaza sa-si extinda activitatea si in alte tari ale UE, prin infiintarea de societati in teritoriile respective.
Consultantii sunt impartiti cand vine vorba de subiect: unii zic ca nu se poate, altii ca se poate dar greu, altii spun ca nu se poate deloc. Legea nr. 519 din 23/11/2004, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 72/2004 pentru modificarea art. 39 din Legea nr. 26/1990 am citit-o, dar nu vad cum SC Visinu' Romania SRL ar avea avea vreo legatura cu Societatea Romana de Radiodifuziune...
Rog pe cei care stiu exact situatia sa ma ajute cu un raspuns si cu eventuale cai de rezolvare a problemei.
Pai ati cam raspuns singur, ca acele pers care decid nici ei nu stiu exact! La Brasov mi s-a intamplat acum vreo 2 ani la fel! Adica nu mi s-a acceptat cuvantul "Transilvania" ..... Asa ca mai incercati poate gasiti unul care nu se pricepe asa bine....
Multumesc pentru raspuns. Situatia de care v-ati lovit pare destul de graitoare, mai ales ca termenul nu este cuprins in lege si prin urmare nu vad niciun motiv sa fie respinsa o astfel de cerere de inregistrare. Cat despre gasitul altcuiva nu se pune problema, pentru ca nu este un aspect ce tine de consultant, ci de judecator :(