avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara

Fostul meu sot cere diminuarea PA care este de 360 lei in prezent, intrucat ''s-a casatorit legal, iar din casatorie a rezultat un alt copil'' fapt pt care posibilitatile sale materiale au scazut ''simtitor'' si nu face referire ca i s-ar fi diminuat salariul. Aceasta PA a fost stabilita in nov 2008.
Va rog frumos daca poate cineva sa-mi spuna in situatia data, ce procent din salariul lui ii revine copilului meu si daca este nevoie sa fac o intampinare la dosar avand in vedere ca termenul este stabilit in aprilie si mai este destul timp?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:01, 16 Februarie 2010
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.
Faceti intampinare!
Multumesc pt raspuns, dar daca asa e legea
....... si se stabileste de catre instanta o treime din salariu, nu inteleg la ce bun sa mai fac intampinare?
Daca nu faceti intampinare nu puteti ridica anumite exceptii procesuale, cine stie, poate i se respinge actiunea datorita acestora.

Dvs. alegeti.
Pentru diminuarea pensiei de intretinere nu este obligatoriu sa se fi diminuat salariul. Nasterea unui alt copil reprezinta un motiv puternic in vederea reducerii cuantumului obligatiei de intretinere dat fiind faptul ca cel obligat la plata are obligatia de a intretine si cel de-al doilea copil, nu numai pe primul. In masura in care cuantumul s-ar mentine la cel stabilit, diferenta pana la 1/3 ar fi insuficeinta pentru asigurarea nevoilor celui de-al doilea minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fluerariu fluerariu as dori sa stiu care este procentul din salariu obtinut in strainatate cu documente pentru un copil (pensie alimentara)?? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor tedissprest tedissprest sunt interesat de modul in care se poate calcula cuantumul pensiei de intretinere pentru copil si pana la ce varsta se poate acorda aceasta pensie (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)