avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

sunt interesat de modul in care se poate calcula cuantumul pensiei de intretinere pentru copil si pana la ce varsta se poate acorda aceasta pensie
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:41, 1 Iunie 2011
Depinde de cati minori sunt in intretinere si daca urmeaza cursurile unei scoli la zi, dupa 18 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat
Codul familiei:

Art. 94
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Varsta pana la care se datoreaza pensia de intretinere este de 18 ani, iar in cazul continuarii studiilor pana la maxim 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Pensie intretinere alina.alinutza58 alina.alinutza58 am o fetita in intretinerea mea iar tatal ei nu lucreaza, a fost stabilita pensia de sustinere 100ron credeti ca voi obtine mai mult daca ii redeschid dosar pt ... (vezi toată discuția)