avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj intre soti

va rog , cine poate sa-mi spuna cam cat ar ajunge un proces de partaj intre soti,si aproximativ cat timp ar putea dura stiind faptul ca el nu vrea sa o facem amiabil! astept un raspuns urgent (edy_1170@yahoo.com) va rog din suflet ajutati-ma.:(
Greu de anticipat. Taxa de timbru 3% din valoarea bunurilor de împărţit, onorariul (sau onorariilor ) de expert (depinde dacă sunt şi bunuri imobile şi mobile), şi onorariul de avocat, dacă vă angajaţi (intr-o astfel de speţă, ar fi indicat)
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand trebuie sa faceti o lista cu bunurile comune pe care le veti partaja,fie ele imobile sau mobile.Trebuie apoi sa le evaluati dupa aprecierea dvs. si sa calculati cat reprezinta 3% din aceasta valoare.Apoi,in cazul in care aveti de impartit bunuri imobile ,cum ar fi de exemplu un apartament,se va face o expertiza,care costa in jur de 1000Ron.Iar in ceea ce priveste onorariul avocatului,cu siguranta veti ajunge la o intelegere.
Trebuie de asemenea sa va ganditi ce procent din bunurile comune doriti.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat
va multumesc ptr. raspuns si promtitudine. in cazul bunului mobil(masina),mentionez ca 80% din valoare provin dintr-o mostenire a fostului sot iar restul din valoare am contribuit eu din economiile mele . ce ziceti intra la partaj sau nu?
Va multumesc
Avand in vedere ca potrivit art.31 lit.f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare, 80% reprezinta bunul dvs. propriu, apoi daca discutam de economii ,cu dovezi facute inainte de casatorie, avem aceeasi situatie, daca insa discutam de economii facute in timpul casatoriei discutam de bun comun in limita a 20% din valoarea masinii.

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sau nu... Orieta Orieta Daca in timpul casatoriei am mostenit personal o avere pe care am valorificat-o in bunuri mobile si imobile,acestea vor face parte din procesul de partaj si se ... (vezi toată discuția)
Procedura de partaj Mihaela.Marin Mihaela.Marin Mama se afla pe punctul de a demara procedura de divort. Problema cea mai mare va fi in momentul impartirii bunurilor (este vorba de un apartamen, o casa si ... (vezi toată discuția)