avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare prin agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare prin agentie imobiliara

Buna ziua, vreau sa vand un apartament si sa apelez la o agentie imobiliara.As dori sa stiu. 1.Ce tip de contract se intocmeste intre mine si agentie?
2.Cand se intocmeste acest contract(la inceput sau in momentul vanzarii)?
3.Un calcul de comision la suma de vanzare de 30 000 euro .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:38, 16 Februarie 2010
1. Contract de intermediere imobiliara(sau de comision , dupa caz)
2. Contractul se incheie inainte de a se demara procedura de punere in vanzare a imobilului (atentie la durata de valabilitate a contractului si la clauzele contractuale....nu acordati vreo exclusivitate!)
3. Comisionul oricarei agentii imobiliare este negociabil si variaza intre 0,5 si 3 %.
Succes!B-)
Mai ales la termen sa aveti grija.
Termenul sa fie cat mai scurt.
Un termen de 2 ani si la acelasi pret, spre exemplu, nu cred ca v-ar avantaja...B-)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil izabell izabell Buna ziua, vreau sa vand un apartament si sa apelez la o agentie imobiliara.As dori sa stiu. 1.Ce tip de contract se intocmeste intre mine si agentie? ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara nefinalizata virginia;epadatu virginia;epadatu am contractat printr-o agentie imobiliara o garsoniera. agentia a primit pentru tranzactie ,la data rezervarii garsonierei un procent de 3% din valoarea ... (vezi toată discuția)