avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutati-ma si pe mine sa contest un pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutati-ma si pe mine sa contest un pv

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 08:59, 16 Februarie 2010
1-Parcurgeti cu atentie sectiunea specializata unde gasiti numeroase topicuri identice
2-Pentru o competenta aparare si reprezentare a intereselor ,este de preferat sa angajati avocat specialist
Succes
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator
In termen legal de 15 zile de la comunicarea PV ,daca apreciati existenta de consemnari care nu releva realitatea sau incalcari ale disp in vigoare,aveti dreptul legal sa formulati constestatie impotriva PV care o adresati judecatoriei responsabile locatiei consemnate in PV
In aparare, va puteti folosi de orice element care apreciati in favoarea dvs ,
inclusiv prezentarea probei legale
Este normal ca PV sa fie intocmit de catre agentul constatator ,tocmai pentru a se elimina eventuale suspiciuni/interpretari,acesta nu reprezinta motiv de nulitate
In lipsa unor date concrete din continutul PV este neprofesionist a ne pronunta asupra suspiciunilor dvs referitoare la posibile motive de nulitate absoluta.
Constientizati totusi ,ca agentii constatatori nu intra in misiunea de verificare respectare dispozitii legale in trafic ,in postura de a incheia documente care ,
eventual ar fi nule de drept datorita modelului utilizat.
Exista elemente si indicii temeinice care coroborate cu alte probe legale in conditiile legii,administrate in cursul cercetarii ,pot conduce la anularea PV.
Buna ziua !
Consultati totusi normele de Metrologie legala care stabilesc folosirea acestor aparate radar(cinemometre ) , pentru a putea invoca in insatnta ardicole de acolo .
In plangere contestati acea viteza , atat .
La judecatorie , cereti instantei sa solicite Politiei :verificarea metrologica a aparatului radar si omologarea lui, ordinul de serviciu al agentuluicare a incheiat PV dar si al celui care se afla in masina cu radarul , agentul care a intocmit procesul vb . trebuie sa aiba un atestat de operator (normal trebuia sa fie cel care aconstatat abaterea dumneavoastra !!), deci atestat de operator!!!
Observati daca aparatul radar era omologat in sistem de miscare sau in sistem stationar !!!, aparand atunci pe fotografie si viteza dumneavoastra si viteza masinii pe care era montat radarul .
Multa bafta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Contestatie pt verificarea metrologica mikutzaaa20 mikutzaaa20 buna! duminica pe data de 21 mi-a fost retinut permisul pt viteza,era restrictie d 50 si eu aveam 104.fiind incepatoare si avind permisul p 8 luni nu am stiut ... (vezi toată discuția)