avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... schimbarea declaratiei la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

schimbarea declaratiei la politie

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Cazul suna in felul urmator: Azi-noapte in jurul orei 2 o persoana a fost opritata de un agent de politie fara sa se prezinte. Acesta a urmarit pers. in cauza de la momentuln parasirii unui local unde consumase 3 beri, insa cand i-au fost cerute actele si intocmit PV masina era oprita. A fost dus la sectie unde a dat o declaratie oarecum intimidat de cei 2 agenti. In aer avea 0,5 si asteapta analizele la sange. As vrea sa intreb daca mai poate fi schimbata sau modificata declaratia sau impiedecat in vreun fel acest demers mai ales ca avea si el 2 martori in masina pe cand agentul a adus 2 de pe drum care nu aveau cum sa vada fapta.
Cu respect, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:52, 17 Februarie 2010
Proba legala care consemneaza existenta valorii de 0,5 alcoolemie in aer,motiveaza intocmirea PV
In situatia in care apreciati ca aspectele mentionate in document sunt nereale/nu respecta dispozitiile in vigoare ,aveti dreptul legal in termen de 15 zile de la comunicare sa formulati contestatie impotriva PV adresata judecatoriei responsabile locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia.
Va multumesc frumos pentru sfat. As vrea sa mai adaug un aspect si anume ca se asteapta analizele la sange fiindu-i emisa o dovada fara drept de circulatie in care nu este mentionata nici seria si nr. PV in baza caruia s-a emis dovada.Intreb daca nu trebuia sa ii dea dovada cu drept de circulatie ptr o anumita perioada sau sa nu-i ia permisul pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judec.
Va multumesc
Avand in vedere ca respectiva dovada este emisa ca urmare a existentei unui dosar in cercetare,este evident ca aspectele sesizate de dvs sunt pertinente dar nu afecteaza cursul procedurii de solutionare
In circumstanta promovarii de contestatie impotriva PV,cu dovada de grefa titularul poate sa-si recupereze permisul ,urmand ca la solutionare sa respecte hotararea instantei de judecata.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis (dosar penal) Bogdan213 Bogdan213 Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)