avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensia anticipata si alte venituri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensia anticipata si alte venituri

societatea nostra se confrunta cu urmatoarea prb :
o serie de salariati cu pregatire specializata - mecano -energetici , urmeaza sa se pensioneze anticipat
prezenta in acestora in cadrul societatii este considerata deosebit de importanta , de aceea se cauta variante de colaborare si dupa pensionarea anticipata
se stie ca in cazul pensiei anticipate nu se poate cumula salariul .... deci este exclusa prelungirea CIM sau "reangajarea"
ce forma poate capata o astfel de colaborare care sa nu intre in contradictie cu legea pensiilor si dr lor .?
se poate incheia de ex. contract de prestari servicii ? dar atunci ar trebui ca repsectivii sa-si infiinteze o intreprindere familiala ( persoana fizica autorizata sau ce denumire mai poarta acum ) ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 12:01, 16 Februarie 2010
V-ati dat singur raspunsul la intrebarea dumneavoastra si este corect.
si nu intra in contradictie cu legea pensiilor ?
adica nu pot cumula cu salarii dar pot cumula cu alte venituri ?
iar veniturile inregsitrate de pers fizice autorizate ( mai exista pers fizice autorizate ? ) nu sunt de "venituri din activitati profesionale "?

si ... prestarile de servicii pot fi "prestatii succesive " sau "prestatie unica " ?
ideea de baza este ca noi avem nevoie permanenta de ei
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ENGFULL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii,conventie civila elensa elensa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare; Sunt contabil autorizat,m-am pensionat anticipat,intrebarea este, daca pot presta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Castillana Castillana Buna!! Am si eu o intrebare, daca se poate si stie cineva raspunsul, ar fi super si n-as putea sa va multumesc indeajuns! DECI: o persoana, femeie, 55 de ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii cu cabinete medicale gaif gaif Sunt asistent medical,pensionat anticipat si am solicitari de a presta acest serviciu.Am autorizatie de libera practica. INtREBARE: Am dreptul sa prestez ... (vezi toată discuția)