avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata compesatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata compesatorie

Buna ziua!A lucrat la o fabrica de alcool si am fost concediat conform art.78,al.1.Care este cuantumul salariului compesatoriu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:25, 16 Februarie 2010
concediat conform art.78,al.1

Mai uita-te odata pe decizie si vezi in temeiul carui articol din codul muncii a fost facuta incetarea?
deoarece:
CCMN Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Codul muncii Art. 78. - (1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi b eneficiat salariatul.
bogosianu a scris:

Buna ziua!A lucrat la o fabrica de alcool si am fost concediat conform art.78,al.1.Care este cuantumul salariului compesatoriu?Va multumesc!

Probabil ca este vorba de art. 68(1), care se refera la concedierea colectiva.

Daca este asa, atunci aveti dreptul la plata unor salarii compensatorii, precum si la toate drepturile "la zi".
Cf prevederilor CCMUN (art. 78(1)) este vorba de cel putin un salariu lunar.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.78-codul muncii-am dreptul? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu,daca in baza art.65(1),articol in baza caruia mi-a fost desfacut CIM,pot beneficia de prevederile articolului 78-codul ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim conf.art.65alin.1 ana gabriela ana gabriela Va rog sa-mi spuneti ce masuri pot lua in situatia in care s-a suspendat cim in temeiul art.65 alin.1, iar angajatorul refuza sa-mi acorde un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator ioni10 ioni10 Buna seara! Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator. As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie ... (vezi toată discuția)