BUNA ZIUA .am un contract de comodat pe o perioada de 50 ani.toate bune dar de la un timp proprietarul vrea sa ma dea afara din casa cu toate ca respect clauzele contractuale privind intretinerea si plata utilitatilor ba chiar am adus si imbunatatiri celor 2 camere unde locuiesc.As dori sa stiu daca proprietarul are puterea sa ma dea afara cu toate ca respect termeni contractuali sau sa schimbe contractul fara stirea mea pe un numar mai mic de ani.Va multumesc.
contract de comodat pe 50 ani???!!! adica sa folositi bunul cuiva timp de 50 ani fara sa platiti chirie? sunteti cineva daca ati reusit asa performanta...=D>
acum, raspunzand la intrebarea dvs, da el poate sa va notifice si sa va puna in vedere incetarea contractului dupa o perioada rezonabila de preaviz, sa reducerea perioadei de folosinta gratuita
chiar, dati-ne si noua, muritorilor de rand, reteta fericirii!!!!!!!!!!
totul depinde de clauzele contractuale, in principiu...cu respectarea lor, oricare din parti poate intreprinde proceduri in apararea drepturilor proprii.fara stirea dvs., ca parte contractanta, nu poate face comodantul nimic. dar din mom in care va notifica, tb sa raspundeti, deci sa actionati.in caz contrar, va veti rezolva diferendul in instanta.bafta!
In cazul contractului de comodat nu e nevoie de termen de preaviz ca la locatiune/inchirierea locuintei. Simplul fapt ca proprietarul are nevoie sa foloseasca bunul e suficient.
corect, adutzescu..cu o precizare...rezilierea intervine fie la cererea adresata instantei judecatoresti, in cazul in comodatarul nu respecta clauzele contractuale), fie de drept, prin inserarea in ctr a unei clauze de acest tip (pact comisoriu).alte cazuri de incetare a ctr de comodat sunt: la termen, inainte de termen (prin hot judec, daca intervine o trebuinta mare si neprevazuta a comodantului), prin moartea comodatarului...prin urmare, simplul fapt al comodantului de a avea nevoie sa foloseasca bunul, nu il da afara automat pe comodatar.tb cerut acest lucru in fata instantei si tb obtinuta o hot judec.daca acesta este motivul pt care comodantul ar dori incetarea ctr.....din cate am inteles, ar fi si posibilitatea ca acesta sa doreasca doar reducerea perioadei contractuale...bafta!
Contract de comodat
clara112
A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)