avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2%din impozitul pe venit pt pfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2%din impozitul pe venit pt pfa

Buna ziua,
As vrea sa-mi spuna cineva in ce conditii o persoana fizica autorizata poate redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o anumita institutie si daca poate care este termenul limita pentru acest an.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 20:40, 16 Februarie 2010
Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii. - art. 84 din Codul fiscal
În categoria entităţilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop. - pc. 117' din normele metodologice de aplicare a art. 57 din Codul fiscal
Optiunea se exercita pana in data de 15 mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% impozit pe venit Anamariabo Anamariabo Buna ziua, Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari ... (vezi toată discuția)
2% din impozit sanda1956 sanda1956 Poate beneficia o biblioteca publica de facilitatea de 2% din impozitul pe venit? Mentionez ca biblioteca este fara personalitate juridica, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul la 2% Roman Istvan Roman Istvan O asociatie de nonprofit, care se ocupa cu copii orfan, se poate sa fie/este legal sa fie beneficiarul donatiei 2% din impozitul salariului? (vezi toată discuția)