Am urmatoarea situatie:In anul 2007 am achizitionat un cap tractor.In decembrie 2009,acest auto a fost distrus complet in urma unui accident .In acest sens exista PV din partea politiei si PV din partea societatii de asigurari,care achita dauna totala.
Intrebarea este:La data scoaterii din evidenta,trebuie sa fac ajustarea taxei deductibile cf.Art.149/Codul fiscal?
se ajusteaza tva total dedusa, pt ca transferul dreptului de proprietate are loc in 2010, cand are loc si casarea autovehicului.
temei legal norme de aplicare art. 149 cod fiscal: Pentru taxa aferentă achiziţiei bunurilor de capital care au fost cumpărate de locatar/utilizator printr-un contract de leasing, perioada de ajustare începe la 1 ianuarie a anului în care a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor, dar ajustarea se efectuează pentru suma integrală a taxei deductibile aferente bunurilor de capital, inclusiv pentru taxa plătită sau datorată înainte de data transferului dreptului de proprietate
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in problema privind dauna totala . Societatea de leasing a emis un calcul de inchidere al contractului de leasing iar factura nu mi-a facut decat pentru epava. Care sunt inregistrarile contabile in acest caz? Cum inchid contul 167 ? Firma de leasing mi-a spus ca e suficient acest calcul si ca ei nu emit facturi pt restul ratelor care mai erau de achitat.Ce se intampla cu TVA dedus pana acum? Va multumesc!