avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nedumerire.....
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nedumerire.....

in 2007 am infiintat o societate cu asociat unic. la registrul comertului am declarat ca nu doresc punct de lucru la sediul social, pentru ca nu aveam de gand sa incep activitatea. in 2008 am inceput activitatea pe firma respectiva (transport rutier) dar nu am facut nici un demers la registrul comertului in privinta punctului de lucru. am incalcat vre-o lege? ce pot sa patesc?
contabilitatea firmei este ok, bilanturile si alte situatii financiare au fost depuse in termene la DGFP. Cu toate acestea, zilele trecute, agentul fiscal care se ocupa de comuna unde firma isi are sediul mi-a spus ca dosarul firmei mele este gol si ca el nu stie de existenta firmei.
astept sfaturile dumneavoastra. multumesc
Cel mai recent răspuns: hubble , utilizator 08:28, 18 Februarie 2010
astept in continuare un raspuns pentru problemele ce ma framanta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
hubble, utilizator
Era necesar da mai fac demersuri pe la ORC inainte de inceperea efectiva a activitatii?
Nu este obligatoriu sa primiti amenda, dar nici imposibil. Desi raspunsul pare evaziv, el se bizuie pe realitatea concreta a unor cazuri similare. Ceea ce trebuie sa faceti este sa declarati existenta punctului de lucru la sediul social la ONRC unde este inregistrata societatea (unde nu veti primi nicio amenda) si sa obtineti autorizatiile de la RAR (cf. prevederilor RNTR 9 s.a./ nici aici nu este obligatoriu sa primiti vreo amenda, dar se poate aplica in situatia in care exista dovezi pe care acestia pot si vor vrea sa le evidentieze, ca ati desfasurat activitate de transport fara autorizatiile necesare), protectia mediului si protectia muncii (avind in vedere tipul specific al activitatii angajatilor/ soferi), iar referirea anterioara la aplicarea amenzilor ramane aceeasi.
Nu mai continuati sa desfasurati activitati pana la efectuarea si obtinerea celor indicate si nu aveti de ce sa intrati in panica (nu cred ca va ia nimeni capul ;) ) ci ...in legalitate!
Succes!
multumesc pentru raspuns domnule Zaharia. m-am mai linistit. am licenta de transport emisa de ARR si sunt in regula cu toate actele privind transportul de marfuri. mie imi era teama ca am comis vre-o infractiune la legea societatilor comerciale (legea 31) prin faptul ca am functionat fara punct de lucru.
Buna seara,
da era necesar sa mergeti la registrul comertului si sa va schimbati declaratia data initial conform careia la momentul infiintarii nu desfasurati nici o activitate.Era nevoie sa completati declaratia model II la Reg. Com. prin care solicitati autorizarea desfasurarii activitatii prevazute de CAEN Rev 2 la codul 4941 - transporturi rutiere de marfuri si astfel se modifica declaratia dumneavoastra initiala. Dupa completarea acestei noi declaratii, Registrul Comertului prin intermediul Biroului Unic, ar fi comunicat cate un exemplar al acesteia ITM-ului, DSV-ului, DSP-ului si Mediului, urmand ca acestia din urma sa vina la adresa indicata sa constate ca indepliniti conditiile de funtionare. Dupa obtinerea Certificatului Constatator de la Reg Com ar fi trebuit sa mergeti la ARR, DSV si sa va depuneti dosarul in vederea obtinerii licentei de transport si executie, respectiv a avizului de functionare.

Alte discuții în legătură

Adaugare activitate catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Am o firma (autorizata pe mediu) cu sediul social in buc - activitate principala 3832 si am deschis punct de lucru in Ilfov cu 3 activitati (cea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare anidar anidar Buna ziua, Recent am apelat la un avocat pentru infiintarea unei societati comerciale. In afara faptului ca pretul initial nu a fost cel real (mi s-au mai ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)