avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul este atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul este atacabil?

Am o strabunica care mi-a facut testament pe o parte din casa si terenul ei.Mentionez ca sotul ei a decedat , adica strabunicul meu ,iar copii ei au facut succesiunea ,din asta rezultand 4 proprietari, stabunica mea cu 3/4 din mostenite si ceilalti 4 copii cu 1/4 din mostenire Eu as vrea sa fac intabularea si sa cumpar de la ceilalti partile lor din casa si teren, cum ma sfatuiti sa procedez. Va mai mentionez ca sunt in relatii bune cu 2 dintre copiii
strabunicii mele.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 06:55, 17 Februarie 2010
Descendentii a caror linie e punctata de infinit , in calitate de mostenitori rezervatari , se poate adresa instantei de judecata , in caz ca drepturile lor au fost lezate prin aceasta liberalitate.
(termenul de 3 ani curge de la decesul testatorului ).
Rezerva succesorala e stabilita de catre lege , asa incat , in niciun caz , aceasta nu poate fi incalcata.
Conduita pe care o pot adopta coerezii e aceea de a se judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctiului , in vederea anularii actului sau a reductiunii acestuia .
Achiesez la ceea ce a postat av. Stoica Ioana, fara rezerve!
buna dimineata!
testamentul, in cazul in care incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari, este supus reductiunii.
dvs puteti incheia un contract de intretinere cu strabunica dvs pe cota ce ii apartine, puteti cumpara si celelalte cote parti indivize.
si ulterior sa va partajati cu ceilalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - valabilitate testament nelu95 nelu95 Buna seara... Străbunica mea vrea sa îmi lase moștenire prin un testament toată averea ei, nu mai ca după moartea strabunicului nu a făcut partajare ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)
Legat universal. reductiunea legatului Rash Rash Defunctul i-a lasat sotiei supravietuitoare un testament universal si ca mostenitori pe langa aceasta mai exista 2 copii? (vezi toată discuția)