avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 390 nedepusa?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

390 nedepusa?

Buna ziua,

Cum sa procedez in situatia in care in data de 16.02 am descoperit o factura de la un furnizor de servicii din EU ( taxare inv) emisa in ianuarie si platita tot in ianuarie ?
Firmea avea tva trimestrial .

Spuneti-mi va rog care sunt exact pasii pe care trebuie sa-i urmez acum :(:((
Cel mai recent răspuns: helenita , utilizator 21:55, 16 Februarie 2010
achizitiile intracomunitare de servicii nu schimba perioada fiscala.
Da asa este, totusi ramane problema depunerii decl 390 cu intarziere.
Doar achzitiile intracomunitare de bunuri taxabile in Romania determina schimbarea perioadei fiscale de la trimestru la luna, prin depunerea declaratiei de mentiuni 092. Totusi pentru luna ianuarie aveti obligatia declararii acestei achizitii intracomunitare de servicii in declaratia recapitulativa.
decl 390 o depuneti maine, 17.02.2010, fara nici o problema, nu veti lua amenda pt 2 zile intarziere
"depunerea cu întârziere se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate"- cred ca asta este singura amenda pe care o pot primii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 092 SOLEI SOLEI Buna ziua, Aceasta decl 092 trebuie sa o depun in cazul in care am achizitii intracomunitare de servicii realizate in anul 2013 deorece sunt abonat la siteul ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)